sluit dit venster Welke gemeente is de MKB-Vriendelijkste?

Welke gemeente is de MKB-Vriendelijkste?

Ondernemer: laat uw mening horen!
MKB-Nederland organiseert voor de vierde keer de verkiezing voor de MKB-Vriendelijkste gemeente van Nederland. Deze verkiezing moet gemeenten stimuleren zich meer in te spannen voor ondernemers. Want ondernemers zijn van groot belang voor de lokale economie, werkgelegenheid en leefbaarheid.

» lees meer

MKB NederlandMKB Nederland

EyE careers week

24 september 2012 - 28 september 2012 - Rijksuniversiteit Groningen, Duisenberggebouw
EyE careers week

Een nieuw event voor werkgevers en studenten.

Van 24 tot 28 september 2012 organiseert de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen voor het eerst de ‘EyE’ (Empower your Employabity) careers week voor 4.500 bachelor en de 1.500 master studenten. Dit event biedt het Noordelijke MKB de kans om in een vroeg stadium in contact te komen met toekomstige talentvolle studenten. Tijdens de EyE careers week staan loopbaankeuzes en arbeidsmarktvoorbereiding van studenten centraal. MKB leden worden uitgenodigd om deel te nemen via een workshop en/of stand. Een unicum is dat de studenten tijdens de careers week collegevrij krijgen.

Waarom?
De meerderheid van de studenten vertrekt na afstuderen uit Noord Nederland. Vaak kennen studenten het Noordelijke bedrijfsleven onvoldoende en is men niet op de hoogte van carrièremogelijkheden in Noord Nederland. Dit geldt nog meer voorde circa 1000 buitenlandse studenten die aan de faculteit studeren, terwijl juist zij in het kader van de internationalisering en innovatie toegevoegde waarde kunnen leveren.

Hebt u onderzoeksopdrachten, stages, vacatures of wilt u om andere redenen uw bedrijf onder de aandacht brengen van talentvolle studenten neem dan deel aan de EyE careers week.

Een aantal bedrijven heeft al interesse getoond, zoals Storm Training, de Wim Bosmangroep, Cullinan Academy B.V, China-Europe Growth foundation, Conference Board, Katsina Coaching.

Hoe?
U kunt deelnemen op 24 of 26 september via een workshop of een stand op de beurs. De workshop dient aan te sluiten bij de thema’s op de desbetreffende dagen:

24 september: Discover your Drive
Inzicht in persoonlijke vaardigheden en ambities: waar sta ik als student, waar ben ik goed in, wat wil ik ontwikkelen? Bedrijven kunnen workshops geven over self-assessment, keuzes maken, loopbaanadvies, loopbaanplanning, Belbin test, Myers-Briggs Type Indicator (MBTI) test, etc.

26 September: Present your Potential
Hoe kan de student zijn kansen op de arbeidsmarkt vergroten? Bedrijven kunnen workshops geven over CV’s, netwerken, social media, brand your self, project management, etc.

• De beurs is op beide dagen van 14.00 tot 18.00 uur.
• Het workshop programma loopt van 9.00 tot 17.00 uur

Waar?
Rijksuniversiteit Groningen, Duisenberggebouw
Nettelbosje 2 Groningen.

Kosten?
Deelname is gratis, omdat het Noordelijkse bedrijfsleven studenten kan helpen met loopbaankeuzes of arbeidsmarktori√ęntatie. Hierdoor kunnen studenten hun vaardigheden verbeteren om hun kansen op de Noordelijke arbeidsmarkt te vergroten. Tegelijkertijd krijgt het Noordelijke bedrijfsleven de kans om zichzelf te promoten, top studenten in een vroeg stadium te leren kennen en toegang te krijgen tot kennis en wetenschap.

Deadline:
Opgave voor 1 juli

Meer informatie:
Elise Kamphuis, Career Office Faculteit Economie en Bedrijfskunde
E: careeroffice.feb@rug.nl
T: 050-3637182
www.rug.nl/feb/eye