MKB NederlandMKB Nederland

Veiligheid Kleine Bedrijven subsidie (VKB)

Veiligheid Kleine Bedrijven subsidie (VKB)

Veiligheid Kleine Bedrijven regeling gewijzigd

Ruim acht van de tien ondernemers in Nederland heeft minder dan 10 werknemers. Ook deze kleinbedrijven kunnen doelwit zijn van allerlei vormen van criminaliteit. De kosten van preventieve maatregelen zijn relatief hoog voor het kleinbedrijf en daarbij is het lastig de meest efficiënte maatregelen te kiezen.
De VKB-regeling heeft tot doel deze groep ondernemers te helpen meer en betere preventieve maatregelen te nemen, zowel organisatorisch, elektronisch en/of bouwkundig. Om zo de kans prooi te worden van criminelen te verminderen. 

 Met ingang van 2013 is de regeling ondergebracht bij het CCV. Zonder kosten kan een Veiligheidscan worden aangevraagd, bij voorkeur voor vier bedrijven in de zelfde omgeving tegelijk. Enkele aanvagen komen op een wachtlijst om zo een zo efficient mogelijke route te kunnen plannen.

In plaats van een financiele bijdrage kan gekozen worden uit pakketten met maatregelen die worden aanbevolen. 

doel

MKB-Nederland is van mening dat voorkomen van criminaliteit begint met (vrijwel) kosteloze (maar waardevolle!) organisatorische maatregelen. Waar nodig aangevuld met slimme en efficiënte preventieve bouwkundige en/of elektronische maatregelen.
Geld, goederen, informatie en reputatie, de pijlers van elk bedrijf. Alle vier kunnen verloren gaan door (interne) criminaliteit of brand/brandstichting. Langs fysieke en/of digitale weg.
Voldoende verlies van één of meer van de "kroonjuwelen" betekent een faillissement.
De objectieve scans binnen de VKB-regeling helpt boeven buiten te houden.

De gedwongen winkelnering m.b.t. de pakketten wordt niet door iedereen op prijs gesteld en schakelt de lokale leverancies uit. MKB-Nederland is wel groot voorstander van de het objectief scannen en daarmee verhogen van kennis van ondernemers over de risico's die het bedrijf loopt.

MKB-Nederland wacht de evaluatie af die in opdracht van het ministerie van Veiligheid en Justitie wordt gemaakt.

even voorstellen

 Els Prins

Els Prins
secretaris
T 070- 3490 318
E prins@vnoncw-mkb.nl

Meer informatie

Documenten

Volgen binnenkort

notities

Volgen binnenkort

Projectgroep log-in

Leden van het bijbehorende cluster hebben hier binnenkort toegang tot een sharepoint

Volg MKB-Nederland op Twitter

Lees ook deze dossiers