sluit dit venster Welke gemeente is de MKB-Vriendelijkste?

Welke gemeente is de MKB-Vriendelijkste?

Ondernemer: laat uw mening horen!
MKB-Nederland organiseert voor de vierde keer de verkiezing voor de MKB-Vriendelijkste gemeente van Nederland. Deze verkiezing moet gemeenten stimuleren zich meer in te spannen voor ondernemers. Want ondernemers zijn van groot belang voor de lokale economie, werkgelegenheid en leefbaarheid.

» lees meer

MKB NederlandMKB Nederland

Onderhandelen

OnderhandelenWist u dat u door kennis van gelaatsuitdrukkingen voor een belangrijk deel onderhandelingen in een business deal of aan de cao-tafel kunt bepalen? Uit recent onderzoek van IVA, Onderhandelaars onderhanden 2010, blijkt dat het tijdens bijvoorbeeld cao onderhandelingen bij 18 procent om macht gaat, bij 25 procent overheersen autonomie en een optimaal resultaat en bij maar liefst 50 procent is de ‘harmonieneiging’ dominant. Verrassend? Niet echt. Het bereiken van een win-win-situatie is de optimale uitkomst van een onderhandelingsproces en een harmoniegerichte stijl past daar op den duur het beste bij.

MKB-Arbeidsvoorwaarden verzorgde hierover met groot succes al twee maal de cursus Luisteren met je ogen. Deze Masterclass wordt herhaald in november 2012 (zie: STAND VAN ZAKEN). Deelnemers leren aan de hand van verschillende gezichtsuitdrukkingen en lijnen in het gezicht met welk type onderhandelaars ze te maken hebben. Door op deze wijze te luisteren met uw ogen, krijgt u een goede kijk op uw eigen onderhandelingsprofiel of dat van uw delegatie. U bereikt hiermee een effectievere en succesvollere manier van onderhandelen.

Foto impressie 2011

doel

MKB-Arbeidsvoorwaarden organiseerde de laatste cursus Luisteren met je ogen op 31 januari 2012. Onderhandelaars en ondernemers van brancheorganisaties hebben behoefte aan tips and tricks om beter te onderhandelen. MKB-Nederland helpt hen hierin door deze Masterclass aan te bieden.

> Klik  hier voor foto impressie januari 2012

Het is voor branches ook mogelijk om een lezing speciaal voor hun eigen MKB publiek of hun brancheleden aan te bieden of een workshop incompany te volgen. Laat het ons weten en dan maken we een afspraak en stemmen met u af.  

Stand van zaken

Basis en gevorderden cursus, lezing of workshop
Het succes van de cursus gaat op 9 en 20 november 2012 in herhaling. Op 30 november is er een extra cursus voor gevorderden. Deze cursus is toegankelijk voor de deelnemers van begin november of voorgaande jaren. Heeft u interesse om ook te leren hoe u door middel van gelaatsherkenning succesvol kunt zijn tijdens onderhandelingen? Meld u dan nu aan. De cursus start om 9.00 uur, duurt tot 17.00 uur en wordt in Nieuwegein gehouden. Programma volgt binnenkort.
> Pogramma info en aanmelding

Het is ook mogelijk om een lezing speciaal voor uw eigen MKB publiek, uw brancheleden of een workshop incompany te volgen. Laat het ons weten en dan maken we een afspraak en stemmen met u af.

Tijdens de cursus leert u door een gelaatsanalyse hoe u het onderhandelingsproces efficiënter kan maken, conflicten kan vermijden en een toegevoegde waarde kan zijn voor uzelf of uw onderhandelingsdelegatie. Het profiel van een onderhandelaar/onderhandelingsteam zal voor een effectieve business/cao onderhandeling gebaat zijn bij kennis over de non-verbale communicatiestijl die valt af te lezen uit het gelaat. Tijdens de Masterclass besteden we extra aandacht aan de aspecten van onderhandelen in het algemeen.


Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van het cursusboek 'Toegepaste non-verbale communicatie' van Geert Hommes. U kunt het boek na afloop van de cursus meenemen. Lees hier alvast een korte samenvatting:
> samenvatting 'Toegepaste non-verbale communicatie'

Lees met Geert Hommes in het AD van 15 september de gezichten rondom het penioenakkoord.  
> AD artikel pensioenoverleg...

De cursus wordt georganiseerd in samenwerking met het TOM Institute en is speciaal voor onderhandelaars in de MKB wereld. 
Over Geert Hommes:

Meer informatie

Documenten

Volgen binnenkort

Interessante websites

www.theothermessage.nl 

notities

Volgen binnenkort

Projectgroep log-in

Leden van het bijbehorende cluster hebben hier binnenkort toegang tot een sharepoint

Voorzitter Michaël van Straalen

Voorzitter Michaël van Straalen

Michaël van Straalen is de voorzitter van MKB-Nederland.
Lees meer over wie Van Straalen is en over zijn dagelijkse bezigheden op zijn persoonlijke pagina.

Lees ook deze dossiers