MKB NederlandMKB Nederland

‘Versterking vmbo voortvarend ter hand nemen’

14 april 2014
‘Versterking vmbo voortvarend ter hand nemen’

MKB-Nederland en VNO-NCW zijn blij met de ambitie van staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) om het beroepsonderwijs te versterken. Dat zeggen de organisaties in een brief aan vaste Kamercommissie voor OCW. ‘Leerlingen moeten worden uitgedaagd hun talenten maximaal te ontwikkelen.’

Maatregelen
De organisaties schrijven de Kamercommissie vooruitlopend op het algemeen overleg van 15 april; dan staat de reactie van staatssecretaris Dekker op hun rapport over de versterking van het vmbo op de agenda. Die versterking van het vmbo vraagt volgens hen om een aantal maatregelen.
Allereerst moet het beroepsonderwijs beter en uitdagender. Dat vraagt om een herkenbaarder vmbo en een modernisering van de lesstof. Daarvoor is samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven essentieel. Het beroepsonderwijs kan niet zonder inbreng uit de beroepspraktijk.

Meer beroepsgericht
MKB-Nederland en VNO-NCW pleiten ook voor een betere samenwerking tussen vmbo en mbo in de regio. Dit moet ervoor zorgen dat sprake is van een natuurlijke overgang en aansluiting tussen beide schooltypes .
De organisaties willen ook dat meer beroepsgerichte elementen worden toegevoegd aan het onderwijs in de theoretische leerweg van vmbo en havo. ‘Leerlingen in het algemeen vormend onderwijs moeten ook een kans krijgen hun talenten op dit vlak te ontwikkelen.’
VNO-NCW pleiten in hun voor de aanstelling van een procesmanager die de regie en planning in handen neemt van de veranderingen die op de rol staan.

0 reacties op dit bericht

reageer op dit bericht

Reageer Uw reactie wordt op de site geplaatst.
MKB-Nederland behoudt zich het recht voor om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Meer nieuws

MKB Green Deal

MKB Green Deal

MKB-Nederland gaat samen met 500 ondernemers uit verschillende sectoren en regio's 20 procent energie besparen. Lees meer over het MKB Green Deal project.

Volg MKB-Nederland op Twitter