sluit dit venster Word Lokaal Partner

Word Lokaal Partner

Versterk jouw ondernemersvereniging, word Lokaal Partner van MKB-Nederland.
Samen werken we aan een kansrijk ondernemersklimaat.

» lees meer

MKB NederlandMKB Nederland

Kinderopvang De Ronde Venen wint MKB IDEE-verkiezing

27 november 2014
Kinderopvang De Ronde Venen wint MKB IDEE-verkiezing

Kinderopvang De Ronde Venen is uitgeroepen tot winnaar van de MKB IDEE-verkiezing. Met deze prijs belonen MKB-Nederland en KPN ideeën die leiden tot slimmer en efficiënter ondernemen met nieuwe en bestaande ICT-toepassingen. Ondernemer Diana Vredenbregt ontving de prijs vanmiddag in de Amsterdamse RAI uit handen van Louis Rustenhoven, directeur marketing & sales zakelijke markt van KPN.

Kinderopvang De Ronde Venen wint de MKB IDEE-verkiezing met een heel nieuwe manier van werken, die ondernemer Diana Vredenbregt en haar personeel tijd en geld bespaart en ook nog eens grotere tevredenheid bij de ouders oplevert.

Vredenbregt zocht naar nieuwe en efficiënte ICT-systemen voor haar kinderopvang om te bezuinigen; het zijn immers moeilijke tijden in haar branche. Tegelijkertijd wilde ze ouders ook makkelijker toegang geven tot de accounts van hun kinderen. Ze stuitte op het online softwareprogramma Bitcare. “Het bleek precies te zijn wat ik zocht”, zegt Vredenbregt. “Ik ben daarnaast op zoek gegaan naar een andere oplossing voor mijn algemene kantoorsoftware en ben uitgekomen op de clouddienst Office365. De koppeling tussen Office365 en Bitcare levert veel gemak op. Kindplanning, facturatie, personeels- en loonadministratie en roosters maken: het is nu allemaal veel makkelijker. De leidsters werken op iPads en dat bespaart hen veel tijd.”

De jury roemt De Ronde Venen om het feit dat het als kinderopvangcentrum, toch niet een branche die je direct met ICT associeert , een geheel nieuwe manier van werken heeft geïntroduceerd, die op alle fronten zijn vruchten afwerpt. Ze heeft van een nood – bezuinigen – een deugd gemaakt.
“We werken nu één jaar op deze manier en iedereen is enthousiast”, vertelt Vredenbregt. “De leidsters kunnen alle overuren en declaraties zelf invoeren. De interne communicatie loopt veel vlotter. Vroeger was er veel telefoonverkeer tussen het kantoor en de groep. Dat werkte vaak storend. Nu krijgen de leidsters berichtjes op hun iPad, die ze kunnen lezen als het hen uitkomt. Ook belangrijk is dat ze dankzij de app niet meer veel tijd kwijt zijn met het schrijven in de schriftjes van de kinderen. Informatie kan via de app nu snel worden gedeeld met de ouders van meerdere kinderen tegelijk. Ouders kunnen inloggen en meteen zien wat hun kind aan het doen is. Als hun kind bijvoorbeeld ziek is, kunnen ze dat ook via de app doorgeven.“

Over de MKB IDEE-verkiezing
Met de MKB IDEE-verkiezing willen MKB-Nederland en KPN mkb-ondernemers stimuleren en inspireren om nog eens goed te kijken naar wat nieuwe ICT-oplossingen voor hun organisatie kunnen betekenen. De verkiezing ging in april van dit jaar van start met ruim honderd deelnemers. Na verschillende rondes bleven drie finalisten over, die hun creatieve ICT-oplossing vanmiddag voor het oog van een deskundige jury nog eens persoonlijk hebben gepresenteerd. Kinderopvang De Ronde Venen wint met de verkiezing media-aandacht ter waarde van € 12.500.
De negen beste cases, die voor andere ondernemers als voorbeeld kunnen dienen, zijn terug te lezen op www.mkbideeverkiezing.nl.

0 reacties op dit bericht

reageer op dit bericht

Reageer Uw reactie wordt op de site geplaatst.
MKB-Nederland behoudt zich het recht voor om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Meer nieuws

Provinciale Staten en Waterschapsverkiezingen

Provinciale Staten en Waterschapsverkiezingen

Op 18 maart 2015 zijn er verkiezingen voor Provinciale Staten en Waterschappen. Waarom zijn de Staten en Waterschappen belangrijk voor het bedrijfsleven? Wat zijn de landelijke standpunten?

Resultaat 2013 inzet 2014

Resultaat 2013 inzet 2014

Bekijk hier wat MKB-Nederland in 2013 heeft bereikt en onze doelen voor dit jaar.