sluit dit venster Welke gemeente is de MKB-Vriendelijkste?

Welke gemeente is de MKB-Vriendelijkste?

Ondernemer: laat uw mening horen!
MKB-Nederland organiseert voor de vierde keer de verkiezing voor de MKB-Vriendelijkste gemeente van Nederland. Deze verkiezing moet gemeenten stimuleren zich meer in te spannen voor ondernemers. Want ondernemers zijn van groot belang voor de lokale economie, werkgelegenheid en leefbaarheid.

» lees meer

MKB NederlandMKB Nederland

Duur tijdelijk contract voor jongeren langer

14 juli 2009
Duur tijdelijk contract voor jongeren langer

Werkgevers kunnen jongeren tot 27 jaar gedurende de crisis langer en vaker aanstellen via een tijdelijk contract. Door in te stemmen met het wetsvoorstel van minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, wil de ministerraad een bijdrage leveren aan het tegengaan van jeugdwerkloosheid.

In de huidige wet staat omschreven dat tijdelijke contracten met werknemers na een periode van drie jaar of bij het vierde opvolgende contract, over moeten gaan in een vast contract. Bescherming van de werknemer is het achterliggende doel. Maar in onzekere tijden als deze, zullen werkgevers minder snel een tijdelijk dienstverband om willen zetten in een vaste. Gevolg is dat jongeren werkloos worden.

Met de nieuwe maatregel hoeft de werkgever een werknemer pas na een periode van vier jaar of bij het vijfde tijdelijke contract een vaste baan te bieden. Volgens MKB-Nederland zijn bedrijven hierdoor beter in staat jongeren te behouden.

Het wetsvoorstel geldt de komende twee jaar. Nadat het ontwerp voor spoedadvies naar de Raad van State is gestuurd, zal het ontwerp ingediend worden bij de Tweede Kamer.

1 reacties op dit bericht

geachte heer, mevrouw,

Het klopt nog steeds dat jongeren ipv vier, VIJF tijdelijke contracten aangeboden mogen krijgen.

Lees hier n.l. niets van in de ABU.

Dank en met vriendelijke groet,

Casper.

reactie door casper houtzager op vrijdag 27 augustus @ 14:56 uur

reageer op dit bericht

Reageer Uw reactie wordt op de site geplaatst.
MKB-Nederland behoudt zich het recht voor om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Meer nieuws

Volg MKB-Nederland op Twitter

Prinsjesdag 2015

Prinsjesdag 2015

Een terugblik op de derde dinsdag van september in woord én beeld. Inclusief nieuwsbriefspecial met belangrijkste maatregelen voor het bedrijfsleven.