MKB NederlandMKB Nederland

Duur tijdelijk contract voor jongeren langer

14 juli 2009
Duur tijdelijk contract voor jongeren langer

Werkgevers kunnen jongeren tot 27 jaar gedurende de crisis langer en vaker aanstellen via een tijdelijk contract. Door in te stemmen met het wetsvoorstel van minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, wil de ministerraad een bijdrage leveren aan het tegengaan van jeugdwerkloosheid.

In de huidige wet staat omschreven dat tijdelijke contracten met werknemers na een periode van drie jaar of bij het vierde opvolgende contract, over moeten gaan in een vast contract. Bescherming van de werknemer is het achterliggende doel. Maar in onzekere tijden als deze, zullen werkgevers minder snel een tijdelijk dienstverband om willen zetten in een vaste. Gevolg is dat jongeren werkloos worden.

Met de nieuwe maatregel hoeft de werkgever een werknemer pas na een periode van vier jaar of bij het vijfde tijdelijke contract een vaste baan te bieden. Volgens MKB-Nederland zijn bedrijven hierdoor beter in staat jongeren te behouden.

Het wetsvoorstel geldt de komende twee jaar. Nadat het ontwerp voor spoedadvies naar de Raad van State is gestuurd, zal het ontwerp ingediend worden bij de Tweede Kamer.

1 reacties op dit bericht

geachte heer, mevrouw,

Het klopt nog steeds dat jongeren ipv vier, VIJF tijdelijke contracten aangeboden mogen krijgen.

Lees hier n.l. niets van in de ABU.

Dank en met vriendelijke groet,

Casper.

reactie door casper houtzager op vrijdag 27 augustus @ 14:56 uur

reageer op dit bericht

Reageer Uw reactie wordt op de site geplaatst.
MKB-Nederland behoudt zich het recht voor om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Meer nieuws

Op naar de 100.000

Op naar de 100.000

Op naar de 100.000 banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Neem een kijkje op de website voor inspiratie, info, voorbeelden en de weg naar geschikte kandidaten.

MKB Trends 2016

MKB Trends 2016

De wereld verandert in rap tempo. Ondernemers moeten inspelen op veranderingen. Ondernemersplatform Dutch Network Group, waar MKB Servicedesk onder valt, komt met het MKB Trendsrapport 2016: drie grote trends zijn komend jaar belangrijk. Op 1: Ondernemers zijn de nieuwe helden. Lees hier meer.