sluit dit venster Word Lokaal Partner

Word Lokaal Partner

Versterk jouw ondernemersvereniging, word Lokaal Partner van MKB-Nederland.
Samen werken we aan een kansrijk ondernemersklimaat.

» lees meer

MKB NederlandMKB Nederland

'Ploeg Juncker moet snel aan de slag'

22 oktober 2014
'Ploeg Juncker moet snel aan de slag'

Het Europees Parlement heeft zijn zegen gegeven aan de ploeg van Commissievoorzitter Claude Juncker. MKB-Nederland en VNO-NCW vinden dat de nieuwe ploeg nu geen tijd meer moet verliezen, want de Europese economie is nog steeds niet op stoom. Juncker neemt op 3 november daadwerkelijk het roer over.

MKB-Nederland en VNO-NCW kijken met interesse naar de uitwerking die de vernieuwde opzet van de Commissie heeft. Juncker heeft de posten zo samengesteld dat Eurocommissarissen op veel dossiers overeenstemming moeten zoeken met collega's. Daarmee kan worden voorkomen dat teveel versnipperd beleid wordt gemaakt. Daarnaast zijn er een aantal 'teamleiders', met Frans Timmermans als meest invloedrijke naar het laat aanzien.

<B>Prioriteiten</B>
Analoog aan het 10-puntenplan voor de Europese economie dat Juncker in juli ontvouwde, presenteert Business Europe, de Europese werkgeverskoepel, volgende week ook een 10-puntenplan voor verbetering van de economie. MKB-Nederland en VNO-NCW hebben in oktober hun prioriteiten voor de nieuwe commissie al gepresenteerd.

0 reacties op dit bericht

reageer op dit bericht

Meer nieuws

Vertrouwenslijn Afpersing: 0622 962 771

Vertrouwenslijn Afpersing:               0622 962 771

Bent u afgeperst? Bel de Vertrouwenslijn Afpersing 0622 962 771.

En verspreid het nummer aan collega-ondernemers via Twitter, e-mail of per woord.

Sancties Rusland

Sancties Rusland

Op 29 juli heeft de EU een pakket sancties aangenomen tegen Rusland. RVO heeft een ondernemersloket voor vragen. MKB-Nederland, VNO-NCW, LTO Nederland en RVO organiseren een voorlichtingsbijeenkomst voor ondernemers op 21 augustus.