MKB NederlandMKB Nederland

'Woon-werkverkeer kan schoner, goedkoper en makkelijker'

03 juli 2015
'Woon-werkverkeer kan schoner, goedkoper en makkelijker'

Werkgevers kunnen via een duurzamer woon-werkverkeer 20 procent kosten besparen en tegelijkertijd hun CO2-voetafdruk met de helft verminderen. Die conclusie trekken MKB-Nederland, VNO-NCW en Urgenda na een symposium over woon-werkverkeer. Hans de Boer nam daar de eerste nieuwe ov-kaart voor werkgevers, de BudgetZeker, in ontvangst.

Nieuwe ov-kaart voor werkgevers
MKB-Nederland en VNO-NCW zijn blij met BudgetZeker, de nieuwe OV-kaart voor werkgevers. Met de komst van de ov-chipkaart verdween namelijk het 'stad-streekabonnement'. Daarmee konden werkgevers hun ov-gebruik niet meer voor een vast bedrag afkopen bij één aanbieder. Vanwege het oerwoud van aanbieders van ov-abonnementen en verrassingen in de kosten werden werkgevers ontmoedigd om hun werknemers te stimuleren om meer gebruik te maken van het openbaar vervoer.
Op verzoek van MKB-Nederland en VNO-NCW hebben de gezamenlijke ov-bedrijven nu een opvolger geïntroduceerd: BudgetZeker. Hiermee kunnen werkgevers het ov-gebruik van hun werknemers afkopen.

Oproep aan minister Schultz
Naast het openbaar vervoer laten werkgevers kansen liggen op het gebied van fiets en deelauto, stelde Urgenda. Deze organisatie (maar ook Connekt, VNO-NCW West en andere partijen) biedt werkgevers een programma aan om deze kansen, als ook lagere kosten voor woon-werkverkeer, te benutten.
Ook de high speed e-bike is volgens VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer een grote kans om het woon-werk verkeer te verduurzamen. 'Het is doodzonde om zo'n innovatie te blokkeren door de fietser te verplichten een integraalhelm op te zetten', zei De Boer in een oproep aan minister Melanie Schultz (Infrastructuur & Milieu)

0 reacties op dit bericht

reageer op dit bericht

Reageer Uw reactie wordt op de site geplaatst.
MKB-Nederland behoudt zich het recht voor om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Meer nieuws

Griekenland en de euro

Griekenland en de euro

Wie zaken doet met Griekse bedrijven doet er goed aan heldere afspraken te maken over financiële verplichtingen, adviseert de Rijksoverheid.

Voorzitter Michaël van Straalen

Voorzitter Michaël van Straalen

Michaël van Straalen is de voorzitter van MKB-Nederland.
Lees meer over wie Van Straalen is en over zijn dagelijkse bezigheden op zijn persoonlijke pagina.