sluit dit venster Welke gemeente is de MKB-Vriendelijkste?

Welke gemeente is de MKB-Vriendelijkste?

Ondernemer: laat uw mening horen!
MKB-Nederland organiseert voor de vierde keer de verkiezing voor de MKB-Vriendelijkste gemeente van Nederland. Deze verkiezing moet gemeenten stimuleren zich meer in te spannen voor ondernemers. Want ondernemers zijn van groot belang voor de lokale economie, werkgelegenheid en leefbaarheid.

» lees meer

MKB NederlandMKB Nederland

'Goed dat roc's zich kunnen profileren'

27 november 2015
'Goed dat roc's zich kunnen profileren'

MKB-Nederland VNO-NCW staan positief tegenover de aangekondigde koers van minister Bussemaker om roc's voor middelbaar beroepsonderwijs zich meer te laten profileren met herkenbare colleges. Voor het (regionale) bedrijfsleven is dit een goede ontwikkeling, aldus de twee organisaties, mits de concentratie gebeurt per sector. Dat kan resulteren in bijvoorbeeld een Techniekcollege of een Zorgcollege.

De beide ondernemingsorganisaties zijn positief over de profileringsplannen voor mbo-scholen en wijzen op ervaringen met de vorming van een Techniekcollege in Rotterdam. Daar hebben branches en regionale bedrijven enthousiast op dit initiatief gereageerd en is al een samenwerkingsovereenkomst tussen onderwijs en bedrijfsleven afgesloten. Ook geeft deze structuur meer mogelijkheden voor een sectorale beroepskolom met goed afgestemde doorstroommogelijkheden voor studenten van vmbo naar mbo en hbo.

Doorstroming

Volgens MKB-Nederland en VNO-NCW biedt een intensievere samenwerking tussen vmbo, mbo, hbo (inclusief Associate Degree) en het bedrijfsleven in een sector meer kansen voor studenten en het afnemend werkveld. Daardoor kunnen soepel op elkaar aansluitende leerwegen beter gestimuleerd en gefaciliteerd worden. De concentratie van opleidingen binnen een sector in een kleinschaliger mbo-college vergroot volgens MKB-Nederland en VNO-NCW de duidelijkheid voor bedrijven, studenten en ouders. Het geeft volgens hen ook betere garanties voor een aanbod aan opleidingen waar in de regio behoefte aan is.

0 reacties op dit bericht

reageer op dit bericht

Meer nieuws

Word Lokaal Partner

Word Lokaal Partner

Versterk jouw ondernemersvereniging, word Lokaal Partner van MKB-Nederland. Lees hier meer

Voorzitter Michaël van Straalen

Voorzitter Michaël van Straalen

Michaël van Straalen is de voorzitter van MKB-Nederland.
Lees meer over wie Van Straalen is en over zijn dagelijkse bezigheden op zijn persoonlijke pagina.