MKB NederlandMKB Nederland

Minister Van der Steur trapt Week van de Veiligheid af

05 oktober 2015
Minister Van der Steur trapt Week van de Veiligheid af

Minister Ard van der Steur van Veiligheid & Justitie heeft vanmiddag de aftrap van De Week van de Veiligheid -5 tot en met 11 oktober- gedaan. Dit deed hij in de Malietoren van ondernemersorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW, waar in de hal een informatiemarkt over veiligheid werd gehouden door diverse brancheorganisaties.

Ondernemers bewuster maken
Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) organiseert elk najaar 'De Week van de Veiligheid' om ondernemers bewuster te maken van veiligheidsrisico's. het CCV biedt dit jaar gratis online trainingen aan over winkeldiefstal en agressie, als ook een training 'Laat je niet overvallen'.
Ondernemers kunnen via de site van het CCV verder de Veilig Ondernemen Scan doen. Dit beidt inzicht in verschillende criminaliteitsrisico's en het levert direct een onafhankelijk advies met veiligheids- en beveiligingsmaatregelen op. Speciaal voor het mkb (tot 50 fte's) is er ook nog de mogelijkheid om een gratis advies Veiligheid Kleine Bedrijven (VKB) aan te vragen.

Beste beveiliger van Nederland
Minister Van der Steur opende de Week van de Veiligheid in de Malietoren. Daarna bezocht hij een informatiemarkt over veiligheid van verschillende brancheorganisaties. In de hal van het hoofdkantoor van MKB-Nederland en VNO-NCW werd eerder op de middag Dennis van Eijk uitgeroepen tot de beste particuliere beveiliger van Nederland.

Björn Kuipers
Afsluitend sprak vanmiddag topscheidsrechter én ondernemer Björn Kuipers over geweld op het veld én in de onderneming. Naast het leiden van grote nationale en internationale voetbalwedstrijden runt Kuipers ook een supermarkt in Oldenzaal. Komende donderdag in Opinieblad Forum een interview met Kuipers over geweld op de werkvloer.

Foto's op Facebook
Foto's van de aftrap van De Week van de Veiligheid zijn te vinden op Facebook.

0 reacties op dit bericht

reageer op dit bericht

Reageer Uw reactie wordt op de site geplaatst.
MKB-Nederland behoudt zich het recht voor om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Meer nieuws

Word Lokaal Partner

Word Lokaal Partner

Versterk jouw ondernemersvereniging, word Lokaal Partner van MKB-Nederland. Lees hier meer

Op naar de 100.000

Op naar de 100.000

Op naar de 100.000 banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Neem een kijkje op de website voor inspiratie, info, voorbeelden en de weg naar geschikte kandidaten.