sluit dit venster Zeg nee tegen meer btw

Zeg nee tegen meer btw

Schrappen laag btw-tarief kost klanten, omzet en banen

MKB-Nederland, VNO-NCW, LTO Nederland en de aangesloten brancheorganisaties zijn verbijsterd over de plannen van het kabinet om het btw-tarief van 6 procent voor de meeste producten en diensten te verhogen naar 21 procent. 'Zeg daarom Nee tegen meer btw' en teken de petitie!
www.zegneetegenmeerbtw.nl

» lees meer

MKB NederlandMKB Nederland

'Dijsselbloem jaagt telecomsector onnodig op kosten'

02 juli 2015
'Dijsselbloem jaagt telecomsector onnodig op kosten'

MKB-Nederland en VNO-NCW vinden het niet juist dat telecombedrijven moeten voldoen aan zware verplichtingen voor het mogen aanbieden van een mobiele telefoon in combinatie met een abonnement. Dat stellen de ondernemersorganisaties in een reactie op een besluit van minister Dijsselbloem. De minister heeft besloten dat telefoonabonnement met toestel moet worden gezien als lening, waardoor Telecombedrijven onnodig op hoge kosten worden gejaagd. De Tweede Kamer debatteert hier begin september over.

Vergunningplicht
Minister Dijsselbloem vindt dat de vergunningplicht nodig is vanwege het maatschappelijk probleem van overkreditering. De helft van de consumenten met een combinatie-abonnement betaalt echter slechts 12,50 per maand voor het toestel. Een kleine groep betaalt de maximale 30 euro per maand voor de duurste telefoon, een iPhone 6+. Overigens komen burgers met een krediet van dit soort bedragen vrij moeiteloos door de krediettoets. De vergunning zal aan de schuldenproblematiek weinig toevoegen, maar gaat wel met enorme administratieve lasten gepaard voor bedrijven. In alle andere Europese landen is zo’n combinatie-abonnement gewoon uitgezonderd van de regels voor consumentenkrediet.

Inspanning
Dat terwijl de sector zich met veel succes inspant om hoge kosten voor hun klanten te voorkomen. Zo krijgen mensen met een betalingsachterstand geen nieuw abonnement. Daarnaast schreef staatssecretaris Klijnsma vorig jaar al aan de Tweede Kamer dat de telecomsector haar verantwoordelijkheid neemt in het voorkomen van telecomschulden. Daardoor kan de stapeling van schulden in principe niet meer voorkomen. Ook minister Kamp heeft gemeld dat hij tevreden is over de vermindering van zogenaamde bill shocks bij mobiel datagebruik.

0 reacties op dit bericht

reageer op dit bericht

Reageer Uw reactie wordt op de site geplaatst.
MKB-Nederland behoudt zich het recht voor om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Meer nieuws

Word lid van MKB Nederland

Word lid van MKB Nederland

Lid worden of eerst meer informatie? Vul hier uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Voorzitter Michaël van Straalen

Voorzitter Michaël van Straalen

Michaël van Straalen is de voorzitter van MKB-Nederland.
Lees meer over wie Van Straalen is en over zijn dagelijkse bezigheden op zijn persoonlijke pagina.