sluit dit venster Word Lokaal Partner

Word Lokaal Partner

Versterk jouw ondernemersvereniging, word Lokaal Partner van MKB-Nederland.
Samen werken we aan een kansrijk ondernemersklimaat.

» lees meer

MKB NederlandMKB Nederland

'Bemoedigende groeicijfers bieden ruimte voor lagere lasten'

05 maart 2015
'Bemoedigende groeicijfers bieden ruimte voor lagere lasten'

De jongste economische inzichten van het Centraal Planbureau zijn bemoedigend en laten zien dat er ruimte is voor lagere lasten voor burgers en bedrijven. Dat zeggen ondernemingsorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland in een reactie. Volgens hen is dat nodig, want de collectieve lastendruk stijgt nog altijd.

Ook herstel binnenlandse sectoren
Het 'gestage herstel' dat het Planbureau constateert is nu ook goed zichtbaar in de binnenlandse sectoren die tijdens de crisis zo zwaar te lijden hebben gehad. De bijdrage van de consumptie levert een groeiende bijdrage aan het economisch herstel, aldus VNO-NCW en MKB-Nederland. Volgens hen doen de bedrijven het beter, groeien investeringen en blijft de export het ook goed doen. De overheidsfinanciën ontwikkelen zich gunstig. De groei moet zich meer vertalen in werkgelegenheid, stellen de ondernemingsorganisaties. Mensen moeten via werk een inkomen en maatschappelijke participatie bewerkstelligen.

Lasten blijven nog steeds stijgen
De noodzaak van lagere lasten voor burgers en bedrijven die nodig is, komt na jarenlange verzwaringen van de lasten. VNO-NCW en MKB-Nederland: 'En dat is nog niet afgelopen, want de collectieve lasten als percentage van wat we met zijn allen verdienen stijgen nog steeds.' De verbetering van de koopkracht, door gunstiger prijzen (lage inflatie), valt na dit jaar weer stil, aldus de ondernemingsorganisaties. 'Ook dat maakt lastenverlichting extra actueel.'

0 reacties op dit bericht

reageer op dit bericht

Reageer Uw reactie wordt op de site geplaatst.
MKB-Nederland behoudt zich het recht voor om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Meer nieuws

Business Guide Brazilië

Business Guide Brazilië

Een Business Guide Brazilië met de zakelijke mogelijkheden maar ook beperkingen van deze groeiende economische mogendheid. Download nu!

Volg MKB-Nederland op Twitter