sluit dit venster Word Lokaal Partner

Word Lokaal Partner

Versterk jouw ondernemersvereniging, word Lokaal Partner van MKB-Nederland.
Samen werken we aan een kansrijk ondernemersklimaat.

» lees meer

MKB NederlandMKB Nederland

MKB-Nederland en VNO-NCW steunen alternatief leaseauto-plan

31 oktober 2014
MKB-Nederland en VNO-NCW steunen alternatief leaseauto-plan

MKB-Nederland en VNO-NCW steunen het alternatieve voorstel van BOVAG, Rai en Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) voor de bijtellingspercentages voor leaseauto's. De ondernemingsorganisaties vinden het een grote verbetering ten opzichte van de plannen van het kabinet. Staatssecretaris Wiebes presenteerde vorige week zijn plan om voor vrijwel alle leaserijders een fiscale bijtelling van 25 procent in het leven te roepen. Dat leverde groot verzet op in de Tweede Kamer.

Het alternatief van BOVAG, Rai en VNA betekent dat er in 2016 voor nieuwe leasecontracten - evenals in het plan van het kabinet - vier bijtellingspercentages gaan gelden in plaats van de huidige vijf categorieën. In het alternatieve voorstel worden de CO2-grenzen iets minder aangescherpt. Het bijtellingspercentage voor bestaande leasecontracten blijft onaangetast. Gevolg is dat er meer auto’s in het gunstiger tarief van 20 procent zullen vallen en dat werknemers zodoende meer keuzemogelijkheden hebben, terwijl Nederland nog altijd een voorloper is in Europa om de CO2-uitstoot van het wagenpark terug te dringen.

Het plan van het kabinet zou leiden tot een te grote marktverstoring, vinden VNO-NCW en MKB-Nederland. Het voorstel van de sector zorgt ervoor dat de doelstellingen uit het Energieakkoord met betrekking tot de zeer zuinige auto’s kunnen worden waargemaakt zonder deze marktverstoring.

0 reacties op dit bericht

reageer op dit bericht

Reageer Uw reactie wordt op de site geplaatst.
MKB-Nederland behoudt zich het recht voor om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Meer nieuws

Voorzitter Michaël van Straalen

Voorzitter Michaël van Straalen

Michaël van Straalen is de voorzitter van MKB-Nederland.
Lees meer over wie Van Straalen is en over zijn dagelijkse bezigheden op zijn persoonlijke pagina.

Ambassadeprijs

Ambassadeprijs

Welke ambassade of post verleent de beste dienstverlening?