MKB NederlandMKB Nederland

‘Blij met handelsakkoord Europa en Canada’

19 augustus 2014
‘Blij met handelsakkoord Europa en Canada’

MKB-Nederland en VNO-NCW zijn blij met het vorige week bereikte handelsakkoord tussen Europa en Canada. De ondernemersorganisaties zien het als een opmaat naar een handelsverdrag met de Verenigde Staten. ‘Met het handelsakkoord met Canada is, na vijf jaar onderhandelen, een belangrijke psychologische hobbel genomen.’ Het akkoord moet nog geratificeerd worden door de Canadese provincies en de Europese lidstaten, en zal op zijn vroegst media 2016 in werking treden.

Het Comprehensive Economic and Trade Agreement (CETA) levert Europa en Canada jaarlijks 26 miljard euro aan nieuwe handel en honderdduizenden banen op. Het handelsakkoord met de Verenigde Staten zou Europa jaarlijks 100 miljard euro opleveren. Volgens MKB-Nederland en VNO-NCW zijn dit soort bilaterale akkoorden met gelijkwaardige en ontwikkelde landen juist belangrijk nu een mondiaal vrijhandelsakkoord uitblijft.

0 reacties op dit bericht

reageer op dit bericht

Reageer Uw reactie wordt op de site geplaatst.
MKB-Nederland behoudt zich het recht voor om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Meer nieuws

Cloud en virtuele veiligheid

Cloud en virtuele veiligheid

Stopcybercrime.nu! Naar schating van de politie was 40% van de Nederlandse ondernemers 't afgelopen jaar slachtoffer van cybercrime. Het virus kennen we intussen wel, maar er zijn meer vormen, zoals ransomware, defacing of e-fraud. Lees 't dubbelinterview van MKB-Nederland en TNO op pagina 10 van dit e-paper.

Volg MKB-Nederland op Twitter