sluit dit venster Welke gemeente is de MKB-Vriendelijkste?

Welke gemeente is de MKB-Vriendelijkste?

Ondernemer: laat uw mening horen!
MKB-Nederland organiseert voor de vierde keer de verkiezing voor de MKB-Vriendelijkste gemeente van Nederland. Deze verkiezing moet gemeenten stimuleren zich meer in te spannen voor ondernemers. Want ondernemers zijn van groot belang voor de lokale economie, werkgelegenheid en leefbaarheid.

» lees meer

MKB NederlandMKB Nederland

‘Diversiteit is goede businesscase’

25 november 2015
 ‘Diversiteit is goede businesscase’

MKB-Nederland en VNO-NCW hebben woensdag samen met nog twintig andere organisaties het diversiteitscharter ondertekend. Minister Plasterk was namens de overheid aanwezig. Met het charter geven zij aan discriminatie op de werkvloer tegen te gaan door de actieve werving van mensen met verschillende culturele en seksuele achtergronden en mensen met een arbeidsbeperking. ‘Diversiteit past bij maatschappelijk verantwoord ondernemen, maar is ook gewoon een businesscase’, zei MKB-Nederland-voorzitter Michaël van Straalen bij de ondertekening.

Verkleuring
Diversiteit op de werkvloer leidt tot vernieuwing en helpt bedrijven bij het inspelen op veranderingen in de omgeving, aldus Van Straalen. ‘Consumenten veranderen bijvoorbeeld van samenstelling. Die ‘verkleuring’ zie je vervolgens ook terug in het personeelsbestand van een sector als de detailhandel.’ Door te streven naar diversiteit worden bovendien alle aanwezige talenten in de samenleving aangeboord.

Maatwerk
De MKB-Nederland-voorman wees erop dat er ‘geen gouden recept is voor een effectief diversiteitsbeleid’. Elk bedrijf moet daarin met maatwerk een eigen weg vinden, op basis van vrijwilligheid. Het diversiteitscharter helpt daarbij. Het charter komt voort uit een advies van de Sociaal-Economische Raad om discriminatie tegen te gaan.

0 reacties op dit bericht

reageer op dit bericht

Reageer Uw reactie wordt op de site geplaatst.
MKB-Nederland behoudt zich het recht voor om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Meer nieuws

Prinsjesdag 2015

Prinsjesdag 2015

Een terugblik op de derde dinsdag van september in woord én beeld. Inclusief nieuwsbriefspecial met belangrijkste maatregelen voor het bedrijfsleven.

Op naar de 100.000

Op naar de 100.000

Op naar de 100.000 banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Neem een kijkje op de website voor inspiratie, info, voorbeelden en de weg naar geschikte kandidaten.