sluit dit venster Word Lokaal Partner

Word Lokaal Partner

Versterk jouw ondernemersvereniging, word Lokaal Partner van MKB-Nederland.
Samen werken we aan een kansrijk ondernemersklimaat.

» lees meer

MKB NederlandMKB Nederland

'Handelsmissies belangrijk voor Nederlandse economie'

30 oktober 2014
'Handelsmissies belangrijk voor Nederlandse economie'

De handelsmissie aan China heeft vooralsnog een half miljard euro aan Chinese orders opgeleverd voor het Nederlandse bedrijfsleven. MKB-Nederland en VNO-NCW vinden net als minister Ploumen dat 'handelsmissies erg belangrijk zijn voor de Nederlandse economie'. Dat geldt met name voor missies naar groeimarkten als China, die ook voor het mkb interessant zijn.

Nederland op wereldkaart
MKB-Nederland en VNO-NCW zijn blij dat minister Ploumen van buitenlandse handel en ontwikkelingssamenwerking met handelsmissies Nederland op de wereldkaart zet. Volgens Ploumen bieden missies ook veel kansen aan mkb-bedrijven. En door de banden aan te halen met landen als China, is er volgens de minister ook meer aandacht voor zaken als maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) en duurzame productie. MKB-Nederland en VNO-NCW juichen deze ontwikkeling toe.

Holland Center in China
Ploumen gaf in Shanghai ook het startschot voor het Holland Center in China. MKB-Nederland en VNO-NCW zijn blij dat dit centrum, een initiatief van het bedrijfsleven in de topsector agri & food, er komt. In China stijgt de vraag naar voedsel enorm, met name naar hoogwaardige eiwitten als groenten, zuivel en vlees. En juist in deze sectoren is Nederland sterk en behoort het tot de meest productieve en innovatieve landen ter wereld, aldus de ondernemingsorganisaties. Bovendien biedt het centrum directe toegang tot een uitgebreid netwerk van private Chinese ondernemers.

Nederlandse topvrouwen in december naar China
Van 1 tot en met 6 december staat er een handelsmissie naar China gepland, speciaal voor Nederlandse topvrouwen. Dan wordt daar het 'Internationaal Forum of Outstanding Entrepreneurs 2014' georganiseerd.
De Chinees-Nederlandse contracten die afgelopen missie een half miljard euro hebben opgeleverd, zijn afgesloten in uiteenlopende sectoren. Het Chinese technologie concern SMIC en ASML uit Eindhoven tekenden onder meer een grote deal. Maar ook op andere terreinen -zoals scheepsbouw, telecom, buizen voor transportsystemen of de aanleg van ijsbanen- werd succesvol zaken gedaan.

Lees de weblog over de missie aan China van mkb-ondernemer Serge Kornuyt.
En ook de weblog van Winand Quaedvlieg over de handelsmissie aan Japan en Korea die nu gaande is.

0 reacties op dit bericht

reageer op dit bericht

Reageer Uw reactie wordt op de site geplaatst.
MKB-Nederland behoudt zich het recht voor om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Meer nieuws

Een nieuwe gezamenlijke reeks uitzendingen van MKB-Nederland en BNR's 'Zaken doen met' is weer van start gegaan!

Resultaat 2013 inzet 2014

Resultaat 2013 inzet 2014

Bekijk hier wat MKB-Nederland in 2013 heeft bereikt en onze doelen voor dit jaar.