sluit dit venster Word Lokaal Partner

Word Lokaal Partner

Versterk jouw ondernemersvereniging, word Lokaal Partner van MKB-Nederland.
Samen werken we aan een kansrijk ondernemersklimaat.

» lees meer

MKB NederlandMKB Nederland

‘Energie Unie moet lidstaten bij de les houden’

26 februari 2015
‘Energie Unie moet lidstaten bij de les houden’

De Europese Commissie moet erop toezien dat het nationale energiebeleid van de lidstaten de interne markt voor energie niet verstoort. Dat zeggen MKB-Nederland en VNO-NCW in reactie op de plannen van de commissie voor een Energie Unie. Zo moeten nationale subsidieregimes op het gebied van energie op elkaar worden afgestemd, aldus de ondernemersorganisaties.

MKB-Nederland en VNO-NCW steunen de inzet van de Europese Commissie om in het kader van de Energie Unie een integrale afweging te maken tussen de drie hoofddoelstellingen van het Europese energiebeleid: betaalbaarheid, duurzaamheid en leveringszekerheid. Versnipperd en incoherent beleid brengt onnodige kosten met zich mee en belemmert economische groei, stellen zij.

De commissie wil onderzoeken of de lidstaten een vrijwillige gemeenschappelijke inkooporganisatie voor gas kunnen vormen, om zo sterker te staan tegenover Rusland. Volgens MKB-Nederland en VNO-NCW brengt dit het risico van kartelvorming met zich mee. De Europese energiezekerheid kan het beste worden versterkt door het versneld voltooien van de interne energiemarkt en het aanleggen van grensoverschrijdende infrastructuur voor energietransport.

0 reacties op dit bericht

reageer op dit bericht

Reageer Uw reactie wordt op de site geplaatst.
MKB-Nederland behoudt zich het recht voor om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Meer nieuws

Word lid van MKB Nederland

Word lid van MKB Nederland

Lid worden of eerst meer informatie? Vul hier uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Volg MKB-Nederland op Twitter