MKB NederlandMKB Nederland

‘Energietransitie nu echt in beweging’

09 oktober 2015
‘Energietransitie nu echt in beweging’

MKB-Nederland en VNO-NCW stellen met tevredenheid vast dat het Energieakkoord voor duurzame groei, waarvan zij mede-initiatiefnemer zijn, de energietransitie in Nederland nu echt op gang brengt. De doorrekeningen van de milieuplanbureaus in de vandaag gepresenteerde Nationale Energie Verkenning (NEV) 2015 laten dat zien.

De ambitieuze doelstellingen voor hernieuwbare energie zijn binnen handbereik en ook de duurzame groei in de vorm van extra werkgelegenheid wordt gehaald. De Europese doelstelling voor energiebesparing wordt eveneens ruimschoots gerealiseerd, maar op dit terrein reikt de ambitie van de betrokken partijen verder. Het bedrijfsleven gaat daarom binnenkort met de andere ondertekenaars van het Energieakkoord in gesprek over de wijze waarop zij met elkaar ook die ambitie zullen waarmaken.

Nationale Energieverkenning 2015

0 reacties op dit bericht

reageer op dit bericht

Reageer Uw reactie wordt op de site geplaatst.
MKB-Nederland behoudt zich het recht voor om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Meer nieuws

Eerste Hulp bij Innovatie

Eerste Hulp bij Innovatie

Innovatieve ondernemingen zijn winstgevender dan andere bedrijven. Als ondernemer moet je daarom blijven vernieuwen om te kunnen concurreren en groeien. Het boek Eerste Hulp bij Innovatie helpt je daarbij.

Pensioen3daagse

Pensioen3daagse

Op 3, 4 en 5 november is het weer de Pensioen3daagse. Werkgevers hebben een belangrijke rol bij het informeren van hun werknemers. Wijzer in geldzaken helpt met een toolkit. Organiseer ook een activiteit!