sluit dit venster Word Lokaal Partner

Word Lokaal Partner

Versterk jouw ondernemersvereniging, word Lokaal Partner van MKB-Nederland.
Samen werken we aan een kansrijk ondernemersklimaat.

» lees meer

MKB NederlandMKB Nederland

‘Hoger minimumjeugdloon leidt tot stijging werkloosheid’

30 maart 2015
‘Hoger minimumjeugdloon leidt tot stijging werkloosheid’

Het optrekken van het minimumjeugdloon naar het niveau van volwassenen zal leiden tot een stijging van de jeugdwerkloosheid. Dat zeggen MKB-Nederland en VNO-NCW in reactie op een FNV-voorstel. Vooral lager opgeleide jongeren zullen hiervan de dupe worden. De ondernemersorganisaties zien meer in het belonen van werknemers op basis van productiviteit in plaats van op hun leeftijd.

Geen werkervaring
Jeugdwerkloosheid is maatschappelijk en economisch bijzonder schadelijk, stellen MKB-Nederland en VNO-NCW. Jongeren krijgen niet de kans werkervaring op te doen en worden zo meteen op afstand gezet, wat hun verdere loopbaan kan schaden. Dit geldt vooral voor jongeren die hun productiviteit moeten opbouwen door ervaring.

Minder automatisme
Het volwassen minimumloon (vanaf 23 jaar) is gebaseerd op een inkomen dat een kostwinner minimaal zou moeten verdienen, en daarmee relatief hoog. Dat kost banen voor met name lager opgeleiden. Er zou volgens de ondernemersorganisaties bij de beloning meer moeten worden gekeken naar de productiviteit van werknemers en de situatie op de arbeidsmarkt. Nu krijgen werknemers er vaak jaarlijks automatisch een stapje bij.

0 reacties op dit bericht

reageer op dit bericht

Reageer Uw reactie wordt op de site geplaatst.
MKB-Nederland behoudt zich het recht voor om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Meer nieuws

NL Exporteert

NL Exporteert

De app NL Exporteert biedt snel en eenvoudig actuele land specifieke informatie en geeft toegang tot lokale netwerken en adviezen. Hiermee is ‘NL exporteert’ letterlijk de wegwijzer voor ondernemers op buitenlandse markten. Te downloaden in de App Store en Google Play.

Volg MKB-Nederland op Twitter