sluit dit venster Welke gemeente is de MKB-Vriendelijkste?

Welke gemeente is de MKB-Vriendelijkste?

Ondernemer: laat uw mening horen!
MKB-Nederland organiseert voor de vierde keer de verkiezing voor de MKB-Vriendelijkste gemeente van Nederland. Deze verkiezing moet gemeenten stimuleren zich meer in te spannen voor ondernemers. Want ondernemers zijn van groot belang voor de lokale economie, werkgelegenheid en leefbaarheid.

» lees meer

MKB NederlandMKB Nederland

Rutte: ambitie van ondernemers staat centraal

19 april 2012
Rutte: ambitie van ondernemers staat centraal

‘Het is niet de rol van de politiek om de ambitie van ondernemers in de weg te lopen’, zei minister-president Mark Rutte vandaag op de Week van de Ondernemer in Utrecht, waar hij meer dan 4.000 ondernemers toesprak. Hij gaf aan daarom zo snel mogelijk met een akkoord te willen komen in het Catshuis. Na bijna 7 weken is hij wel 'gaar' van het onderhandelen.

MKB-voorzitter Hans Biesheuvel en Mark Rutte spraken met elkaar af samen het land in te gaan om ondernemers te bezoeken. Op het podium daagde Biesheuvel de minister-president uit om vaart te maken in het Catshuis, hervormingen, vooral op het gebied van de woningmarkt, snel door te voeren en een einde te maken aan het crisisdenken. Hij vroeg Rutte om positivisme: ‘Deze week draait niet om de dingen die niet kunnen, maar om dat wat allemaal wel kan’.

De premier gaf aan minder regels te willen voor het bedrijfsleven en zich met het kabinet in te zetten voor goed onderwijs en vakmanschap. Ook wees hij het mkb-publiek op de mogelijkheden over de grens heen: ‘We hebben juist jullie nodig als het gaat om internationaal zakendoen’. Rutte deed op het podium twee heldere oproepen aan het mkb: Schrijf je in voor een handelsmissie en zorg voor voldoende stageplekken om jonge mensen een kans te geven.

0 reacties op dit bericht

reageer op dit bericht

Reageer Uw reactie wordt op de site geplaatst.
MKB-Nederland behoudt zich het recht voor om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Meer nieuws

Op naar de 100.000

Op naar de 100.000

Op naar de 100.000 banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Neem een kijkje op de website voor inspiratie, info, voorbeelden en de weg naar geschikte kandidaten.

Prinsjesdag 2015

Prinsjesdag 2015

Een terugblik op de derde dinsdag van september in woord én beeld. Inclusief nieuwsbriefspecial met belangrijkste maatregelen voor het bedrijfsleven.