MKB NederlandMKB Nederland

Rutte: ambitie van ondernemers staat centraal

19 april 2012
Rutte: ambitie van ondernemers staat centraal

‘Het is niet de rol van de politiek om de ambitie van ondernemers in de weg te lopen’, zei minister-president Mark Rutte vandaag op de Week van de Ondernemer in Utrecht, waar hij meer dan 4.000 ondernemers toesprak. Hij gaf aan daarom zo snel mogelijk met een akkoord te willen komen in het Catshuis. Na bijna 7 weken is hij wel 'gaar' van het onderhandelen.

MKB-voorzitter Hans Biesheuvel en Mark Rutte spraken met elkaar af samen het land in te gaan om ondernemers te bezoeken. Op het podium daagde Biesheuvel de minister-president uit om vaart te maken in het Catshuis, hervormingen, vooral op het gebied van de woningmarkt, snel door te voeren en een einde te maken aan het crisisdenken. Hij vroeg Rutte om positivisme: ‘Deze week draait niet om de dingen die niet kunnen, maar om dat wat allemaal wel kan’.

De premier gaf aan minder regels te willen voor het bedrijfsleven en zich met het kabinet in te zetten voor goed onderwijs en vakmanschap. Ook wees hij het mkb-publiek op de mogelijkheden over de grens heen: ‘We hebben juist jullie nodig als het gaat om internationaal zakendoen’. Rutte deed op het podium twee heldere oproepen aan het mkb: Schrijf je in voor een handelsmissie en zorg voor voldoende stageplekken om jonge mensen een kans te geven.

0 reacties op dit bericht

reageer op dit bericht

Reageer Uw reactie wordt op de site geplaatst.
MKB-Nederland behoudt zich het recht voor om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Meer nieuws

NL exporteert | de #1 export app

NL exporteert | de #1 export app

NL exporteert is de eerste Nederlandse wereldwijde export app, speciaal ontwikkeld voor ondernemers met grensverleggende ambities. Via de interactieve wereldkaart per land in één oogopslag actuele info. Zoek op ‘NL exporteert’ en download de gratis app in de App Store (iOS) of in Google Play.

Zwartboek Wet Markt en Overheid

Zwartboek Wet Markt en Overheid

MKB-Nederland en VNO-NCW maken een zwartboek met praktijkvoorbeelden waaruit heel duidelijk blijkt dat de Wet Markt en Overheid in zijn huidige vorm tekort schiet. Voor dit zwartboek zijn wij op zoek naar voorbeelden van ondernemers. Lees hier meer.