sluit dit venster Welke gemeente is de MKB-Vriendelijkste?

Welke gemeente is de MKB-Vriendelijkste?

Ondernemer: laat uw mening horen!
MKB-Nederland organiseert voor de vierde keer de verkiezing voor de MKB-Vriendelijkste gemeente van Nederland. Deze verkiezing moet gemeenten stimuleren zich meer in te spannen voor ondernemers. Want ondernemers zijn van groot belang voor de lokale economie, werkgelegenheid en leefbaarheid.

» lees meer

MKB NederlandMKB Nederland

Mkb-ers willen slimmer werken en reizen

07 mei 2012
Mkb-ers willen slimmer werken en reizen

Mkb-ondernemers hebben volop interesse in de mogelijkheden om slimmer te werken en te reizen. Dat is de eerste conclusie krap twee weken na de lancering van de campagne “52filevrijedagen” van MKB-Nederland en het Platform Slim Werken Slim Reizen. Doel van deze campagne is 3.000 ondernemers aan de slag te helpen om zelf (of een werknemer) één dag in de week niet tijdens de spits naar het werk te (laten) rijden. Ondernemers krijgen hiervoor de informatie en tools aangereikt, zoals een scan, een online platform, inspirerende sessies en 1 op 1 adviesgesprekken.

Uit de eerste resultaten van de campagne 52filevrijedagen blijkt dat mkb-ers, branchebreed, vaak nog in de kinderschoenen staan als het gaat om slimmer werken en reizen. Zij geven aan hierin te willen investeren, maar niet te weten hoe dit aan te pakken. 52filevrijedagen gaat deze mkb-ondernemers hierin concreet met tips en instrumenten ondersteunen.

Start 52filevrijedagen
De campagne 52filevrijedagen ging succesvol van start tijdens de Week van de Ondernemer in Utrecht. 1.000 mkb-ondernemers deden mee aan interactieve sessies waarin zij tips kregen over mobiliteit en het slimmer inzetten en motiveren van personeel. Met meer dan 300 ondernemers zijn 1 op 1 gesprekken gevoerd over hun wensen en bevindingen. Deze ondernemers hebben aangegeven aan de slag te willen en hebben de komende weken vervolggesprekken met deskundige adviseurs.

Scan Slim Werken Slim Reizen
Ongeveer 400 ondernemers hebben zichzelf door middel van een praktische scan inzicht gegeven in waar zij nu staan op het gebied van slim werken en slim reizen en hebben de eerste tips gekregen via 52filevrijedagen.nl. Voor meer informatie:
> www.52filevrijedagen.nl 
> scan Slim Werken Slim Reizen

Ondernemers kunnen het komende jaar nog deelnemen aan de sessies over Slim Werken en Slim Reizen op de Ondernemerscongressen die MKB-Nederland samen met de ING organiseert, www.ondernemerscongres.nl.

0 reacties op dit bericht

reageer op dit bericht

Reageer Uw reactie wordt op de site geplaatst.
MKB-Nederland behoudt zich het recht voor om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Meer nieuws

Vertrouwenslijn Afpersing: 0800 - 2800 200

Vertrouwenslijn Afpersing:               0800 - 2800 200

Bent u afgeperst? Bel de Vertrouwenslijn Afpersing 0800 - 2800 200.
En verspreid het nummer aan collega-ondernemers via social media (Twitter, LinkedIn), e-mail of per woord.

Voorzitter Michaël van Straalen

Voorzitter Michaël van Straalen

Michaël van Straalen is de voorzitter van MKB-Nederland.
Lees meer over wie Van Straalen is en over zijn dagelijkse bezigheden op zijn persoonlijke pagina.