MKB NederlandMKB Nederland

Mkb-ers willen slimmer werken en reizen

07 mei 2012
Mkb-ers willen slimmer werken en reizen

Mkb-ondernemers hebben volop interesse in de mogelijkheden om slimmer te werken en te reizen. Dat is de eerste conclusie krap twee weken na de lancering van de campagne “52filevrijedagen” van MKB-Nederland en het Platform Slim Werken Slim Reizen. Doel van deze campagne is 3.000 ondernemers aan de slag te helpen om zelf (of een werknemer) één dag in de week niet tijdens de spits naar het werk te (laten) rijden. Ondernemers krijgen hiervoor de informatie en tools aangereikt, zoals een scan, een online platform, inspirerende sessies en 1 op 1 adviesgesprekken.

Uit de eerste resultaten van de campagne 52filevrijedagen blijkt dat mkb-ers, branchebreed, vaak nog in de kinderschoenen staan als het gaat om slimmer werken en reizen. Zij geven aan hierin te willen investeren, maar niet te weten hoe dit aan te pakken. 52filevrijedagen gaat deze mkb-ondernemers hierin concreet met tips en instrumenten ondersteunen.

Start 52filevrijedagen
De campagne 52filevrijedagen ging succesvol van start tijdens de Week van de Ondernemer in Utrecht. 1.000 mkb-ondernemers deden mee aan interactieve sessies waarin zij tips kregen over mobiliteit en het slimmer inzetten en motiveren van personeel. Met meer dan 300 ondernemers zijn 1 op 1 gesprekken gevoerd over hun wensen en bevindingen. Deze ondernemers hebben aangegeven aan de slag te willen en hebben de komende weken vervolggesprekken met deskundige adviseurs.

Scan Slim Werken Slim Reizen
Ongeveer 400 ondernemers hebben zichzelf door middel van een praktische scan inzicht gegeven in waar zij nu staan op het gebied van slim werken en slim reizen en hebben de eerste tips gekregen via 52filevrijedagen.nl. Voor meer informatie:
> www.52filevrijedagen.nl 
> scan Slim Werken Slim Reizen

Ondernemers kunnen het komende jaar nog deelnemen aan de sessies over Slim Werken en Slim Reizen op de Ondernemerscongressen die MKB-Nederland samen met de ING organiseert, www.ondernemerscongres.nl.

0 reacties op dit bericht

reageer op dit bericht

Reageer Uw reactie wordt op de site geplaatst.
MKB-Nederland behoudt zich het recht voor om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Meer nieuws

Volg MKB-Nederland op Twitter

Dé MKB-TOP

Dé MKB-TOP

MKB-Nederland, VNO-NCW en de Nederlandse Vereniging van Banken organiseren op 21 september samen met het ministerie van Economische Zaken dé MKB-TOP over financiering.