MKB NederlandMKB Nederland

'Blij met benoeming Mariëtte Hamer tot voorzitter SER'

29 augustus 2014
'Blij met benoeming Mariëtte Hamer tot voorzitter SER'

Mariëtte Hamer wordt de nieuwe voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER). Vanaf 10 september volgt zij Wiebe Draijer op, die eind juni afscheid nam. MKB-Nederland, VNO-NCW en LTO Nederland zeggen blij te zijn dat het SER-voorzitterschap 'op voortvarende wijze is ingevuld' en spreken hun vertrouwen in Hamer uit.

'De SER heeft na het vertrek van Draijer opnieuw behoefte aan een voorzitter die de partijen bij elkaar kan brengen. Gegeven haar achtergrond en kennis van zaken is Mariëtte Hamer uitstekend in staat om die rol te vervullen', aldus de ondernemersorganisaties.

Mariëtte Hamer (1958) is sinds 19 mei 1998 lid van de Tweede Kamerfractie van de PvdA. Van januari 2008 tot mei 2011 was zij fractievoorzitter en van oktober 2010 tot maart 2012 fractiesecretaris. In de Tweede Kamer houdt zij zich bezig met arbeidsmarkt en ontslagbescherming. Daarvoor was zij onder meer onderwijswoordvoerster. Zij is voorzitter van de vaste kamercommissie voor Economische Zaken.

0 reacties op dit bericht

reageer op dit bericht

Reageer Uw reactie wordt op de site geplaatst.
MKB-Nederland behoudt zich het recht voor om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Meer nieuws

Business Guide Brazilië

Business Guide Brazilië

Een Business Guide Brazilië met de zakelijke mogelijkheden maar ook beperkingen van deze groeiende economische mogendheid. Download nu!

Sancties Rusland

Sancties Rusland

Op 29 juli heeft de EU een pakket sancties aangenomen tegen Rusland. RVO heeft een ondernemersloket voor vragen. MKB-Nederland, VNO-NCW, LTO Nederland en RVO organiseren een voorlichtingsbijeenkomst voor ondernemers op 21 augustus.