sluit dit venster Word Lokaal Partner

Word Lokaal Partner

Versterk jouw ondernemersvereniging, word Lokaal Partner van MKB-Nederland.
Samen werken we aan een kansrijk ondernemersklimaat.

» lees meer

MKB NederlandMKB Nederland

Ambassadeprijs 2014 naar Bangladesh en Senegal

27 januari 2015
Ambassadeprijs 2014 naar Bangladesh en Senegal

De Nederlandse ambassades in Bangladesh en in Senegal worden door Nederlandse ondernemers het meest gewaardeerd om hun economische dienstverlening. Ambassadeurs Gerben Sjoerd de Jong (Bangladesh) en Pieter Jan Kleiweg de Zwaan (Senegal) krijgen daarom vandaag in Rotterdam de de Fenedex/VNO-NCW/MKB-Nederland Ambassadeprijs uitgereikt op de economische dag van de Ambassadeursconferentie 2015.

Prijs
De prijs wordt één keer per twee jaar toegekend op basis van een onderzoek onder de leden van MKB-Nederland, VNO-NCW en Fenedex. Ondernemers gaven aan dat ze dankbaar gebruik maken van de economische ondersteuning van de ambassades, van de ondersteuning in de contacten met de desbetreffende overheid en van de mogelijkheid om een lokaal netwerk op te bouwen.

Hoge beoordeling
Het enthousiasme over deze hulpverlening blijkt ook uit een hogere beoordeling dan voorgaande jaren. Vorig jaar gaven ondernemers die een 8,5, terwijl de waardering dit keer richting de 9 gaat. Ongeveer twee derde van de ondervraagden ziet de toegenomen aandacht voor economie diplomatie terug in de dienstverlening. Daar zit dus nog ruimte voor verbetering.

Behoud postennetwerk
De ondernemersorganisaties en Fenedex hebben altijd gepleit voor het behoud van het postennetwerk. De Nederlandse economie moet immers een belangrijk deel van het geld in het buitenland verdienen. Deze mening wordt onderbouwd door de ondernemer, die blijk geeft van de wens tot uitbreiding van de economische capaciteit op bestaande posten.

0 reacties op dit bericht

reageer op dit bericht

Reageer Uw reactie wordt op de site geplaatst.
MKB-Nederland behoudt zich het recht voor om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Meer nieuws

Actieplan aan tafel

Actieplan aan tafel

Aanbod van het bedrijfsleven aan het kabinet voor een gezamenlijk actieprogramma, gericht op een beter, slimmer en efficiënter toezicht.

Voorzitter Michaël van Straalen

Voorzitter Michaël van Straalen

Michaël van Straalen is de voorzitter van MKB-Nederland.
Lees meer over wie Van Straalen is en over zijn dagelijkse bezigheden op zijn persoonlijke pagina.