sluit dit venster Word Lokaal Partner

Word Lokaal Partner

Versterk jouw ondernemersvereniging, word Lokaal Partner van MKB-Nederland.
Samen werken we aan een kansrijk ondernemersklimaat.

» lees meer

MKB NederlandMKB Nederland

7 op 10 consumenten shopt online: kansen voor het mkb

15 mei 2012
7 op 10 consumenten shopt online: kansen voor het mkb

Nederland staat met een score van zeven op de tien Nederlanders in de Europese top 10 van online shoppers. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dat deze week bekend is gemaakt. MKB-Nederland ziet in de cijfers een bevestiging van de kansen die er voor het mkb liggen om online te ondernemen. In het project Nederland Verdient Online, een initiatief samen met Google, ING en PostNL, maakt de ondernemersorganisatie mkb-ers hiervan bewust en biedt zij hen de tools (een website, een webwinkel, online betaaloplossing) om gelijk aan de slag te gaan.

Nederlandse consumenten (in de leeftijdscategorie van 16 tot 75 jaar) doen samen met Engelsen, Zweden en Denen de meeste aankopen via het internet. Roemenië en Bulgarije tellen de minste online shoppers. Het gemiddelde van Europa ligt op vier op de tien personen. Naast reizen en vakantieaccommodaties zijn kleding, sportartikelen, kaartjes voor evenementen en literatuur favoriete online aankopen. In vergelijking met 2006 is het koopgedrag op internet van Nederlandse consumenten met ruim 20 procent gestegen.
> bekijk de onderzoeksresultaten van het CBS

Nederland Verdient Online
In het project Nederland Verdient Online willen de samenwerkende partners tienduizenden kleine en middelgrote bedrijven helpen het internet beter in te zetten voor meer groei voor hun onderneming. Zo kunnen mkb-ers gratis een website en/of webwinkel opzetten. Maar ook krijgen ze hulp bij het starten van een online advertentiecampagne en advies over de wijze van betaalmogelijkheden op het internet en het verzenden van goederen die in de webwinkel zijn gekocht.
> www.NederlandVerdientOnline.nl  

Gratis Boek Online Ondernemen
MKB-Nederland biedt u ook het boek Eerste Hulp bij Online Ondernemen met handige informatie, tips en ervaringsverhalen. Voor €14,95 te koop in onze webshop. Wordt u nu lid van MKB-Nederland, dan ontvangt u het boek gratis. Informatie over het lidmaatschap ontvangt u via lidmaatschap@mkb.nl of door te bellen naar 088-6520026.

0 reacties op dit bericht

reageer op dit bericht

Reageer Uw reactie wordt op de site geplaatst.
MKB-Nederland behoudt zich het recht voor om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Meer nieuws

NL Exporteert

NL Exporteert

De app NL Exporteert biedt snel en eenvoudig actuele land specifieke informatie en geeft toegang tot lokale netwerken en adviezen. Hiermee is ‘NL exporteert’ letterlijk de wegwijzer voor ondernemers op buitenlandse markten. Te downloaden in de App Store en Google Play.

Wetenschapsagenda

Wetenschapsagenda

Bij welke economische of maatschappelijke vraagstukken en kansen dient de wetenschap
een bijdrage te leveren aan een antwoord? Samen maken we de Nationale Wetenschapsagenda.