sluit dit venster Welke gemeente is de MKB-Vriendelijkste?

Welke gemeente is de MKB-Vriendelijkste?

Ondernemer: laat uw mening horen!
MKB-Nederland organiseert voor de vierde keer de verkiezing voor de MKB-Vriendelijkste gemeente van Nederland. Deze verkiezing moet gemeenten stimuleren zich meer in te spannen voor ondernemers. Want ondernemers zijn van groot belang voor de lokale economie, werkgelegenheid en leefbaarheid.

» lees meer

MKB NederlandMKB Nederland

Ingrijpend akkoord verdeelt pijn

25 mei 2012
Ingrijpend akkoord verdeelt pijn

MKB-Nederland en VNO-NCW vinden het vandaag gepubliceerde ‘Lenteakkoord’ van VVD, CDA, ChristenUnie, D66 en GroenLinks ingrijpend, maar herhalen dat van groot belang is dat het akkoord de financiële stabiliteit van Nederland veilig stelt en bijdraagt aan het herstel van ons internationale imago. Dat is voor een open economie als de Nederlandse van zeer groot belang, aldus de ondernemingsorganisaties.

Gevolgen akkoord
Positief vinden MKB-Nederland en VNO-NCW dat er hervormingen worden doorgevoerd op het gebied van de woningmarkt, pensioenen en de arbeidsmarkt, al ontbreken van dat laatste nog details. De pijn van het akkoord wordt verdeeld, waarbij ook de ondernemers hun aandeel leveren.
De beide organisaties buigen zich over de gevolgen van onderdelen van het akkoord (onder meer reiskostenregeling, invoeringsdatum hogere btw, aanpassingen ontslagrecht en eigen risicoperiode WW). Zij willen kijken of daar aanpassingen of alternatieven mogelijk zijn.

Nieuwe opzet ontslagrecht
De nieuwe opzet van het ontslagrecht en de invoering van een eigen risicoperiode in de WW moeten er echt toe leiden dat alle ondernemingen er voordeel van hebben, aldus MKB-Nederland en VNO-NCW. De ondernemingsorganisaties betreuren dat het pensioenakkoord dat zij met de vakbonden hebben afgesloten niet in zijn geheel is overgenomen.
Voor een totale beoordeling zijn overigens nog wel de doorrekeningen van het CPB nodig, die nog enkele weken op zich laten wachten.

0 reacties op dit bericht

reageer op dit bericht

Reageer Uw reactie wordt op de site geplaatst.
MKB-Nederland behoudt zich het recht voor om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Meer nieuws

Prinsjesdag 2015

Prinsjesdag 2015

Een terugblik op de derde dinsdag van september in woord én beeld. Inclusief nieuwsbriefspecial met belangrijkste maatregelen voor het bedrijfsleven.

Op naar de 100.000

Op naar de 100.000

Op naar de 100.000 banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Neem een kijkje op de website voor inspiratie, info, voorbeelden en de weg naar geschikte kandidaten.