MKB NederlandMKB Nederland

Hans Biesheuvel bezoekt Westlandse ondernemers

07 juni 2012
Hans Biesheuvel bezoekt Westlandse ondernemers

Hans Biesheuvel bezoekt vanmiddag samen met de voorzitter van MKB Westland Desiree van Yperen en de Westlandse wethouders Arne Weverling (Cultuur en Toerisme) en Theo Duijvestijn (Economische Zaken en Financiën) een aantal innovatieve bedrijven in deze gemeente. Samen met deze ondernemers gaan zij in gesprek over de duurzame en ruimtelijke ontwikkeling van het gebied volgens de visie van de gemeente: GreenPort Westland 2020. De Westlandse ondernemers zullen goede praktijkvoorbeelden van het beleid laten zien maar ook een aantal punten aanstippen die volgens hen beter kunnen.

De mkb-voorzitter en wethouders zullen op bezoek gaan bij potplantenkwekerij Ter Laak Orchids in Wateringen, zaaibedrijf Koppert Cress in Monster en glastuinderij Arend-Sosef in Honselerdijk. Drie typische Westlandse ondernemers die de regio hun karakteristiek geven.

Kansen in Westland
Het Westland staat bekend om de vele tuinbouwbedrijven die zich er hebben gevestigd. Wereldspelers op het gebied van productie, handel, toelevering, veredeling, logistiek, innovatie en kennis zijn vertegenwoordigd binnen de gemeentegrenzen. Een gebied dus met volop kansen en mogelijkheden voor bedrijvigheid. In de GreenPort Westland zet de gemeente Westland deze karakteristiek centraal in een duurzame economische en ruimtelijke visie. Zodat er een gebied ontstaat waarin wordt ondernomen, gerecreëerd, gewoond en gewerkt.

Reeks werkbezoeken
Het werkbezoek vindt plaats in het kader van een reeks ondernemersbezoeken die de voorzitter van MKB-Nederland heeft gepland dit jaar. Eerder bezocht hij al samen met minister Maxime Verhagen een aantal winkeliers in het kader van het vakmanschap en samen met minister Opstelten een bedrijventerrein die het Keurmerk Veilig Ondernemen hebben ingevoerd. Tijdens de ondernemerscongressen door het hele land spreekt de voorzitter tientallen ondernemers van wie hij goede plannen en ideeën meekrijgt.

0 reacties op dit bericht

reageer op dit bericht

Reageer Uw reactie wordt op de site geplaatst.
MKB-Nederland behoudt zich het recht voor om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Meer nieuws

Misbruik naam MKB-Nederland

Misbruik naam MKB-Nederland

Wees alert op zogenaamde facturen en aanbiedingen namens MKB-Nederland.
Helaas worden de term 'MKB' en een variant op ons logo regelmatig ge(mis-)bruikt voor bewuste misleiding van ondernemers. Kijk hier voor vragen en meldingen over fraude.

Zwartboek Wet Markt en Overheid

Zwartboek Wet Markt en Overheid

MKB-Nederland en VNO-NCW maken een zwartboek met praktijkvoorbeelden waaruit heel duidelijk blijkt dat de Wet Markt en Overheid in zijn huidige vorm tekort schiet. Voor dit zwartboek zijn wij op zoek naar voorbeelden van ondernemers. Lees hier meer.