MKB NederlandMKB Nederland

Hans Biesheuvel bezoekt Westlandse ondernemers

07 juni 2012
Hans Biesheuvel bezoekt Westlandse ondernemers

Hans Biesheuvel bezoekt vanmiddag samen met de voorzitter van MKB Westland Desiree van Yperen en de Westlandse wethouders Arne Weverling (Cultuur en Toerisme) en Theo Duijvestijn (Economische Zaken en Financiën) een aantal innovatieve bedrijven in deze gemeente. Samen met deze ondernemers gaan zij in gesprek over de duurzame en ruimtelijke ontwikkeling van het gebied volgens de visie van de gemeente: GreenPort Westland 2020. De Westlandse ondernemers zullen goede praktijkvoorbeelden van het beleid laten zien maar ook een aantal punten aanstippen die volgens hen beter kunnen.

De mkb-voorzitter en wethouders zullen op bezoek gaan bij potplantenkwekerij Ter Laak Orchids in Wateringen, zaaibedrijf Koppert Cress in Monster en glastuinderij Arend-Sosef in Honselerdijk. Drie typische Westlandse ondernemers die de regio hun karakteristiek geven.

Kansen in Westland
Het Westland staat bekend om de vele tuinbouwbedrijven die zich er hebben gevestigd. Wereldspelers op het gebied van productie, handel, toelevering, veredeling, logistiek, innovatie en kennis zijn vertegenwoordigd binnen de gemeentegrenzen. Een gebied dus met volop kansen en mogelijkheden voor bedrijvigheid. In de GreenPort Westland zet de gemeente Westland deze karakteristiek centraal in een duurzame economische en ruimtelijke visie. Zodat er een gebied ontstaat waarin wordt ondernomen, gerecreëerd, gewoond en gewerkt.

Reeks werkbezoeken
Het werkbezoek vindt plaats in het kader van een reeks ondernemersbezoeken die de voorzitter van MKB-Nederland heeft gepland dit jaar. Eerder bezocht hij al samen met minister Maxime Verhagen een aantal winkeliers in het kader van het vakmanschap en samen met minister Opstelten een bedrijventerrein die het Keurmerk Veilig Ondernemen hebben ingevoerd. Tijdens de ondernemerscongressen door het hele land spreekt de voorzitter tientallen ondernemers van wie hij goede plannen en ideeën meekrijgt.

0 reacties op dit bericht

reageer op dit bericht

Reageer Uw reactie wordt op de site geplaatst.
MKB-Nederland behoudt zich het recht voor om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Meer nieuws

Volg MKB-Nederland op Twitter

Op naar de 100.000

Op naar de 100.000

Op naar de 100.000 banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Neem een kijkje op de website voor inspiratie, info, voorbeelden en de weg naar geschikte kandidaten.