sluit dit venster Welke gemeente is de MKB-Vriendelijkste?

Welke gemeente is de MKB-Vriendelijkste?

Ondernemer: laat uw mening horen!
MKB-Nederland organiseert voor de vierde keer de verkiezing voor de MKB-Vriendelijkste gemeente van Nederland. Deze verkiezing moet gemeenten stimuleren zich meer in te spannen voor ondernemers. Want ondernemers zijn van groot belang voor de lokale economie, werkgelegenheid en leefbaarheid.

» lees meer

MKB NederlandMKB Nederland

OndernemersCongres in Almelo: Ruim 1000 ambitieuze ondernemers bijeen

13 juni 2012
OndernemersCongres in Almelo: Ruim 1000 ambitieuze ondernemers bijeen

Ambitie. Dat is het centrale thema van de OndernemersCongressen die MKB-Nederland en ING in acht sterke regio’s organiseren. Op donderdag 14 juni strijkt het OndernemersCongres voor de regio Twente neer in het Theaterhotel in Almelo. Gedurende de dag worden ruim 1000 ondernemers uit het oosten van Nederland geïnspireerd en geïnformeerd door topsprekers en specialisten. Hans Biesheuvel zal op het podium ingaan op de politieke actualiteiten, zoals het lenteakkoord. Wat is de visie van Nederland hierop en hoe kunnen ondernemers inspelen op de veranderende economische situatie?

De OndernemersCongressen zijn een plek van inspiratie en netwerk voor het midden- en kleinbedrijf. Ook ontvangen ondernemers hier over talloze ondernemersthema’s, zoals financiering, internationaal ondernemen en online ondernemen, informatie die ze direct kunnen toepassen in hun eigen bedrijf. Dit praktische element in combinatie met de inspiratie en de mogelijkheid om interessante collega-ondernemers te ontmoeten, maakt het evenement tot een dag die ondernemers al jaren als erg nuttig ervaren.

Topondernemers op het podium
Naast de stand van zaken op de politieke actualiteiten door Hans Biesheuvel, zullen topondernemers Jitse Groen (Thuisbezorgd.nl) en Casper Peeters (Xsens) vertellen hoe zij internationaal succesvol zijn geworden en legt internetgoeroe Danny Mekic uit waarom het voor bedrijven essentieel is online actief te zijn. Gedeputeerde Theo Rietkerk (Economie, Energie en Innovatie ) zal op het podium de investeringsplannen van de provincie Overijssel toelichten. Ruim een half miljard aan investeringen in innovatie en energie zal er de komende jaren de provincie ingaan. Ook wordt ingegaan op mkb-vriendelijk aanbestedings-beleid in Twente en het project Nieuwe Energie in Bedrijf in Twente, waar voor ondernemers veel kostenbesparingen mogelijk zijn. Ondernemer en tv-presentator Humberto Tan is de host tijdens het ochtendprogramma.

In de middag nemen ondernemers deel aan sessies en workshops over verschillende relevante thema’s. Deze worden verzorgd door topsprekers als Pieter van den Hoogenband, Annemarie van Gaal, Marc Lammers, Jan van Setten, Arko van Brakel en Koen Gonnissen. De dag wordt afgesloten met een business borrel waar ondernemers uitgebreid kunnen netwerken.

0 reacties op dit bericht

reageer op dit bericht

Reageer Uw reactie wordt op de site geplaatst.
MKB-Nederland behoudt zich het recht voor om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Meer nieuws

Word Lokaal Partner

Word Lokaal Partner

Versterk jouw ondernemersvereniging, word Lokaal Partner van MKB-Nederland. Lees hier meer

Prinsjesdag 2015

Prinsjesdag 2015

Een terugblik op de derde dinsdag van september in woord én beeld. Inclusief nieuwsbriefspecial met belangrijkste maatregelen voor het bedrijfsleven.