sluit dit venster Welke gemeente is de MKB-Vriendelijkste?

Welke gemeente is de MKB-Vriendelijkste?

Ondernemer: laat uw mening horen!
MKB-Nederland organiseert voor de vierde keer de verkiezing voor de MKB-Vriendelijkste gemeente van Nederland. Deze verkiezing moet gemeenten stimuleren zich meer in te spannen voor ondernemers. Want ondernemers zijn van groot belang voor de lokale economie, werkgelegenheid en leefbaarheid.

» lees meer

MKB NederlandMKB Nederland

‘Nederland ontbeert minister voor Buitenlandse Handel’

15 juni 2012
‘Nederland ontbeert minister voor Buitenlandse Handel’

Nederland moet een volwaardige minister voor Buitenlandse Handel krijgen. Daarvoor pleitte MKB-Nederland voorzitter Hans Biesheuvel donderdag in Almelo tijdens een van de ondernemerscongressen die MKB-Nederland dit jaar verspreid over het land organiseert.

“Wat ons nog redt is onze export en de lage rente”, aldus Biesheuvel tegenover 1100 congresgangers, Twentse ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf. Ondanks de lichte recessie is de Nederlandse export de afgelopen jaren toch gegroeid. In 2009 bedroeg die 300 miljard, in 2010 was dat 370 miljard en in 2011 ruim 400 miljard. “Een bewindspersoon die niet al te vaak in de Tweede Kamer hoeft te zijn en tweehonderd dagen per jaar bereid is Nederland in het buitenland op de kaart te zetten kan er mede voor zorgen dat de export een extra boost krijgt”, aldus Biesheuvel.

Exportbevordering en steun daarbij vanuit Den Haag staat tot aan de verkiezingen in september centraal in de campagne die MKB-Nederland de komende maanden in de richting van politiek en publieke opinie wil voeren. Om zelf een steentje bij te dragen gaat MKB-Nederland onder meer ‘goodwill-reizen’ organiseren naar voor Nederland belangrijke groeiende exportlanden zoals Brazilië en Polen.

De OndernemersCongressen, zoals gisteren in Almelo, hebben als centraal thema ‘Ambitie’. Succesvolle ondernemers, specialisten en motivatie-sprekers houden ondernemers in een netwerkomgeving voor hoe zij, vaak tegen de stroming in, toch hun ambities waar kunnen maken.
> Bekijk het filmpje van RTV Oost over het Ondernemerscongres in Almelo (opgevolgd door een interview met Hans Biesheuvel)

Zo vertelde oprichter Jitse Groen van Thuisbezorgd.nl (online eten bestellen; 100 miljoen euro omzet) hoe hij jaarlijks internationaal 60 tot 80 procent (!) groei weet te realiseren: “Beter in een aantal landen groot dan in veel landen klein.” Twentenaar Casper Peeters van Xsens wekte verbazing dat hij als technologie-toeleverancier van Gaming bedrijven in korte tijd tot de snelst groeiende technologiebedrijven behoort. Gaming is nu al groter dan de mondiale filmindustrie. Voormalig topsportcoach Koen Gonnissen uit België (auteur van de bestseller ‘De Bedrijfsatleet’) vergelijkt ondernemen met topsport, waarbij het zaak is fysiek, emotioneel en mentaal goed in evenwicht te blijven. Vooral nachtrust is daarbij volgens hem belangrijk. Wie vanwege de zaak ’s nachts wakker wordt en de slaap niet meer kan vatten is volgens hem volstrekt verkeerd bezig.

Na Almelo volgen nog vijf sterke economische regio’s waar het OndernemersCongres neerstrijkt: ‘s-Hertogenbosch, Apeldoorn, Groningen, Eindhoven en Amsterdam.

0 reacties op dit bericht

reageer op dit bericht

Reageer Uw reactie wordt op de site geplaatst.
MKB-Nederland behoudt zich het recht voor om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Meer nieuws

Eerste Hulp bij Innovatie

Eerste Hulp bij Innovatie

Innovatieve ondernemingen zijn winstgevender dan andere bedrijven. Als ondernemer moet je daarom blijven vernieuwen om te kunnen concurreren en groeien. Het boek Eerste Hulp bij Innovatie helpt je daarbij.

Prinsjesdag 2015

Prinsjesdag 2015

Een terugblik op de derde dinsdag van september in woord én beeld. Inclusief nieuwsbriefspecial met belangrijkste maatregelen voor het bedrijfsleven.