sluit dit venster Welke gemeente is de MKB-Vriendelijkste?

Welke gemeente is de MKB-Vriendelijkste?

Ondernemer: laat uw mening horen!
MKB-Nederland organiseert voor de vierde keer de verkiezing voor de MKB-Vriendelijkste gemeente van Nederland. Deze verkiezing moet gemeenten stimuleren zich meer in te spannen voor ondernemers. Want ondernemers zijn van groot belang voor de lokale economie, werkgelegenheid en leefbaarheid.

» lees meer

MKB NederlandMKB Nederland

Minister Rosenthal hoofdgast OndernemersCongres Den Bosch

19 juni 2012
Minister Rosenthal hoofdgast OndernemersCongres Den Bosch

Voorzitter Hans Biesheuvel van MKB-Nederland ontvangt woensdag 20 juni minister Rosenthal van Buitenlandse Zaken als hoofdgast tijdens het OndernemersCongres Noordoost-Brabant in ’s-Hertogenbosch. De minister gaat onder meer in op het enorme belang van de export naar de opkomende markten en wat de Nederlandse ambassades en consulaten daarbij voor ondernemers kunnen betekenen.

Ambitie is het centrale thema van de OndernemersCongressen die MKB-Nederland en ING in acht sterke regio’s organiseren. In ’s-Hertogenbosch worden woensdag ruim 1000 ondernemers geïnspireerd en geïnformeerd door topsprekers en specialisten opdat zij hun ambities kunnen waarmaken.
Hans Biesheuvel zal onder meer zijn visie geven op de belangrijkste elementen uit het Lenteakkoord en de gevolgen daarvan voor ondernemers. Topondernemers als Robert van der Wallen (Brand Loyalty International) en John van Deursen (Shoeby) vertellen hoe zij internationaal succesvol zijn geworden en internetgoeroe Danny Mekic legt uit waarom het voor bedrijven essentieel is online actief te zijn. Ondernemer en tv-presentator Humberto Tan is de host tijdens het ochtendprogramma.

Ondernemers nemen in de middag deel aan sessies en workshops over verschillende relevante thema’s. Deze worden verzorgd door gerenommeerde sprekers als Pieter van den Hoogenband, Annemarie van Gaal, Marc Lammers, Jan van Setten, Arko van Brakel en Koen Gonnissen. De dag wordt afgesloten met een businessborrel waar ondernemers uitgebreid kunnen netwerken.

Partner
MKB-Nederland versterkt de lobbykracht van het midden- en kleinbedrijf in de regio. Ondernemersverenigingen worden lokaal partner. VMK Veghel is de eerste lokale mkb-organisatie die het partnerschap nieuwe stijl aangaat. De voorzitter, Albert Dominicus, ondertekent tijdens het congres samen met Hans Biesheuvel een convenant waarin de afspraken worden bezegeld. Zo krijgen partners de beschikking over ‘toolkits’, pakketten met lokale lobby-instrumenten en informatie op thema’s als mkb-vriendelijk aanbesteden, ondernemersfondsen en personeel.

0 reacties op dit bericht

reageer op dit bericht

Reageer Uw reactie wordt op de site geplaatst.
MKB-Nederland behoudt zich het recht voor om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Meer nieuws

Prinsjesdag 2015

Prinsjesdag 2015

Een terugblik op de derde dinsdag van september in woord én beeld. Inclusief nieuwsbriefspecial met belangrijkste maatregelen voor het bedrijfsleven.

Prinsjesdag 2015

Prinsjesdag 2015

Een terugblik op de derde dinsdag van september in woord én beeld. Inclusief nieuwsbriefspecial met belangrijkste maatregelen voor het bedrijfsleven.