MKB NederlandMKB Nederland

Voorzitter MKB-Nederland neemt gids over werken en hiv in ontvangst

29 juni 2012
Voorzitter MKB-Nederland neemt gids over werken en hiv in ontvangst

De voorzitter van MKB-Nederland heeft vandaag in Den Haag het eerste exemplaar van de hernieuwde Gids Positief werkt van de Hiv Vereniging Nederland ( HVN) ontvangen. De Gids is een vraagbaak over alle aspecten rondom werken en hiv. De gids is bedoeld om werkgevers, professionals en werknemers met hiv te informeren over hiv, rechten en plichten en mogelijkheden in verband met werk.

Volgens de voorzitter zorgt onbekendheid met hiv ervoor dat op de werkvloer werkgevers en collega’s niet altijd weten hoe zij moeten omgaan met mensen die ermee besmet zijn. Vaak bestaat nog het beeld van hiv als een ziekte waar niet mee te leven valt. Ook over de besmettelijkheid ervan bestaan soms nog verkeerde beelden.

“Voor mensen met hiv hebben deze misvattingen soms grote gevolgen”, aldushet voorwoord dat MKB-Nederland voor het boekje heeft geschreven. “Ze worden gezien als zielig op momenten dat ze daar niet op zitten te wachten of ze hebben het gevoel dat mensen bij ze uit de buurt blijven uit (misplaatste) angst voor besmetting.”
De voorzitter van MKB-Nederland vindt dat werkgevers hier alert op moeten zijn. Anders doen ze zichzelf en hun medewerkers tekort. “Ieder mens heeft namelijk talenten; hiv doet daar niets aan af. Het is zonde als die talenten onbenut blijven. Daarom moeten ondernemers zich ervan bewust zijn dat die ene talentvolle man of vrouw hiv zou kunnen hebben. Niet om diegene anders te gaan behandelen, maar om diegene juist te erkennen om wie hij of zij is.”

Download vanaf maandag de Gids Positief Werkt op www.positiefwerkt.nl

0 reacties op dit bericht

reageer op dit bericht

Reageer Uw reactie wordt op de site geplaatst.
MKB-Nederland behoudt zich het recht voor om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Meer nieuws

Misbruik naam MKB-Nederland

Misbruik naam MKB-Nederland

Wees alert op zogenaamde facturen en aanbiedingen namens MKB-Nederland.
Helaas worden de term 'MKB' en een variant op ons logo regelmatig ge(mis-)bruikt voor bewuste misleiding van ondernemers. Kijk hier voor vragen en meldingen over fraude.

MKB Trends 2016

MKB Trends 2016

De wereld verandert in rap tempo. Ondernemers moeten inspelen op veranderingen. Ondernemersplatform Dutch Network Group, waar MKB Servicedesk onder valt, komt met het MKB Trendsrapport 2016: drie grote trends zijn komend jaar belangrijk. Op 1: Ondernemers zijn de nieuwe helden. Lees hier meer.