MKB NederlandMKB Nederland

Voorzitter MKB-Nederland neemt gids over werken en hiv in ontvangst

29 juni 2012
Voorzitter MKB-Nederland neemt gids over werken en hiv in ontvangst

De voorzitter van MKB-Nederland heeft vandaag in Den Haag het eerste exemplaar van de hernieuwde Gids Positief werkt van de Hiv Vereniging Nederland ( HVN) ontvangen. De Gids is een vraagbaak over alle aspecten rondom werken en hiv. De gids is bedoeld om werkgevers, professionals en werknemers met hiv te informeren over hiv, rechten en plichten en mogelijkheden in verband met werk.

Volgens de voorzitter zorgt onbekendheid met hiv ervoor dat op de werkvloer werkgevers en collega’s niet altijd weten hoe zij moeten omgaan met mensen die ermee besmet zijn. Vaak bestaat nog het beeld van hiv als een ziekte waar niet mee te leven valt. Ook over de besmettelijkheid ervan bestaan soms nog verkeerde beelden.

“Voor mensen met hiv hebben deze misvattingen soms grote gevolgen”, aldushet voorwoord dat MKB-Nederland voor het boekje heeft geschreven. “Ze worden gezien als zielig op momenten dat ze daar niet op zitten te wachten of ze hebben het gevoel dat mensen bij ze uit de buurt blijven uit (misplaatste) angst voor besmetting.”
De voorzitter van MKB-Nederland vindt dat werkgevers hier alert op moeten zijn. Anders doen ze zichzelf en hun medewerkers tekort. “Ieder mens heeft namelijk talenten; hiv doet daar niets aan af. Het is zonde als die talenten onbenut blijven. Daarom moeten ondernemers zich ervan bewust zijn dat die ene talentvolle man of vrouw hiv zou kunnen hebben. Niet om diegene anders te gaan behandelen, maar om diegene juist te erkennen om wie hij of zij is.”

Download vanaf maandag de Gids Positief Werkt op www.positiefwerkt.nl

0 reacties op dit bericht

reageer op dit bericht

Reageer Uw reactie wordt op de site geplaatst.
MKB-Nederland behoudt zich het recht voor om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Meer nieuws

#MKB020

#MKB020

Tweede Kamerleden op bezoek bij MKB-Amsterdam om te praten over Haagse regels voor zorg en zekerheid. Kijk hier voor een verslag.

Zwartboek Wet Markt en Overheid

Zwartboek Wet Markt en Overheid

MKB-Nederland en VNO-NCW maken een zwartboek met praktijkvoorbeelden waaruit heel duidelijk blijkt dat de Wet Markt en Overheid in zijn huidige vorm tekort schiet. Voor dit zwartboek zijn wij op zoek naar voorbeelden van ondernemers. Lees hier meer.