MKB NederlandMKB Nederland

Startende ondernemers zien toekomst bedrijf zonnig in

05 juli 2012
Startende ondernemers zien toekomst bedrijf zonnig in

Startende ondernemers hebben vertrouwen in hun onderneming, ook in deze economisch moeilijkere tijden. Ze zijn financieel gezond; ruim 70 procent verwacht dat omzet en winstgevendheid in de komende twaalf maanden met meer dan 10 procent stijgen en bijna 50 procent heeft investeringsplannen voor het komende jaar. Dat blijkt uit een analyse van de ondernemersscan die de tot nu toe ruim duizend deelnemers aan de verkiezing The Next Entrepreneur van MKB-Nederland en Rabobank hebben ingevuld. De hoofdprijs is een bedrag van €15.000,- en wordt in januari 2013 uitgereikt aan de Next Entrepreneur van 2012.

Starters vinden zichzelf vernieuwend
De analyse toont verder aan dat de meeste ondernemers van spanning houden en daarom continue zoeken naar ontwikkelingen en manieren om zich op een professionele manier te onderscheiden van de concurrentie. Een groot deel van de ondernemers vindt zichzelf vernieuwend en positief en ziet het belang van innovatie in. Ze voelen zich succesvol en zijn steeds op zoek naar nieuwe markten. Ook werken ze planmatig aan de bouw van hun onderneming en de verbetering van werkprocessen om efficiënter te kunnen opereren.

Kennis vergroot kansen op succes
Wie is de meest vernieuwende startende ondernemer van Nederland? MKB-Nederland en Rabobank lanceerden de verkiezing The Next Entrepreneur in april. Hun doel is starters te stimuleren aan de slag te gaan met hun ondernemersvaardigheden. Vorig jaar kende ons land bijna 125 duizend nieuwe starters. Startende ondernemers zorgen voor gewenste vernieuwing en zijn de toekomst van het bedrijfsleven. Beginnende ondernemers hebben meer kans van slagen als zij zich beter voorbereiden. Een goed idee alleen is niet voldoende. Ondernemerschap vraagt onder andere om kennis van je markt, relevante wet- en regelgeving en hoe aan financiering te komen.

The Next Entrepreneur
Om die reden initieerden Rabobank en MKB-Nederland de verkiezing The Next Entrepreneur 2012. Ruim duizend kandidaten zijn sinds april de strijd aangegaan. Zij komen uit zeer diverse sectoren: van een dierenziekenhuis tot hostels, ateliers of een webshop in ondergoed. Belangrijk onderdeel in deze verkiezing is het invullen van een online scan waarmee deelnemers getoetst worden op hun ondernemersvaardigheden. Ook een belangrijke factor in de verkiezing is de wijze waarop starters social media inzetten om hun doelgroep te bereiken. Facebook en Twitter worden het meest gebruikt, zo blijkt.

Nu nog meedoen!
Meedoen aan de verkiezing kan nog tot september 2012 via www.thenextentrepreneur.nl. Ambitieuze starters vullen online de scan in om zo in aanmerking te komen voor de titel. De vier uiteindelijke finalisten presenteren zich aan het publiek via sociale media en tijdens de nominatieronden die op de vier Next Entrepreneur bijeenkomsten in november plaatsvinden.

1 reacties op dit bericht

Ik wil ergens een finaciering krijgen voor om een nieuwe tak van de zaak te openen maar wordt over afgeketst want het bedrag is te hoog. Maar wat wil je als je iets gedegelijks wil beginnen dan kan je er niet met 5000 euro . En ik heb niet zomaar even een bedrag op mijn bank van 75000 en mijn webshop en demo wagen heb ik al zelf bekostigd . wat nu???????????

reactie door davy hoogendoorn op donderdag 26 juli @ 10:21 uur

reageer op dit bericht

Reageer Uw reactie wordt op de site geplaatst.
MKB-Nederland behoudt zich het recht voor om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Meer nieuws

Op naar de 100.000

Op naar de 100.000

Op naar de 100.000 banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Neem een kijkje op de website voor inspiratie, info, voorbeelden en de weg naar geschikte kandidaten.

Pensioen3daagse

Pensioen3daagse

Op 3, 4 en 5 november is het weer de Pensioen3daagse. Werkgevers hebben een belangrijke rol bij het informeren van hun werknemers. Wijzer in geldzaken helpt met een toolkit. Organiseer ook een activiteit!