MKB NederlandMKB Nederland

Huurbescherming winkeliers en horeca verbetert

06 juli 2012
Huurbescherming winkeliers en horeca verbetert

Winkeliers en uitbaters van horecagelegenheden kunnen straks niet meer hun pand worden uitgezet als de verhuurder gaat renoveren. Een initiatiefwetsvoorstel om de huurbescherming van ondernemers te waarborgen, is door SP, PvdA, CDA en GroenLinks naar de Tweede Kamer gestuurd. MKB-Nederland en VNO-NCW zijn tevreden.

Rechtsevenwicht
Het rechtsevenwicht tussen huurder en verhuurder wordt zo hersteld met de reparatie van de in 2003 gewijzigde wet. De samenwerking tussen de vier partijen zorgt voor een breed draagvlak in de kamer.

Zwakkere positie
De invoering van het nieuwe huurrecht in 2003 heeft het opzeggen wegens renovatie vergemakkelijkt.. De rechter mocht bij een renovatie uitsluitend kijken naar de belangen van de verhuurder. De belangen van de huurder werden door de rechter niet meegenomen in de beoordeling.

Initiatiefnemers
De initiatiefnemers vinden dat de balans tussen huurder en verhuurder is hersteld. ‘Hoe eerder wij hier iets aan kunnen doen, hoe beter’, aldus de indieners. Het wetsvoorstel is nodig, omdat in de huidige crisis juist de detailhandel hard wordt getroffen.

3 reacties op dit bericht

eindelijk ook eens een positief berichtje in deze economisch slechte tijden

reactie door henk van dorst op maandag 9 juli @ 8:49 uur

En nu nog de hoogte van de huurprijzen van de horecapanden. Want deze zijn soms ongelofelijk hoog. Daar gaan menige ondernemers aan kapot.

reactie door kees op donderdag 2 augustus @ 22:07 uur

Eindelijk iets positievers. Want wij 65+ ondernemers hebben het al moeilijk met onze stenen pensioen. Kom op MKB NL. Help de stopper en aan een redelijk pensioen.

reactie door manderveld op vrijdag 3 augustus @ 11:04 uur

reageer op dit bericht

Reageer Uw reactie wordt op de site geplaatst.
MKB-Nederland behoudt zich het recht voor om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Meer nieuws

NL exporteert | de #1 export app

NL exporteert | de #1 export app

NL exporteert is de eerste Nederlandse wereldwijde export app, speciaal ontwikkeld voor ondernemers met grensverleggende ambities. Via de interactieve wereldkaart per land in één oogopslag actuele info. Zoek op ‘NL exporteert’ en download de gratis app in de App Store (iOS) of in Google Play.

Prinsjesdag 2015

Prinsjesdag 2015

Een terugblik op de derde dinsdag van september in woord én beeld. Inclusief nieuwsbriefspecial met belangrijkste maatregelen voor het bedrijfsleven.