sluit dit venster Welke gemeente is de MKB-Vriendelijkste?

Welke gemeente is de MKB-Vriendelijkste?

Ondernemer: laat uw mening horen!
MKB-Nederland organiseert voor de vierde keer de verkiezing voor de MKB-Vriendelijkste gemeente van Nederland. Deze verkiezing moet gemeenten stimuleren zich meer in te spannen voor ondernemers. Want ondernemers zijn van groot belang voor de lokale economie, werkgelegenheid en leefbaarheid.

» lees meer

MKB NederlandMKB Nederland

Kredietregeling juist nu hard nodig in mkb

06 augustus 2012
Kredietregeling juist nu hard nodig in mkb

Hoge staatsgaranties op bankleningen van het midden- en kleinbedrijf zijn niet echt verwonderlijk. Dat stelt MKB-Nederland in een reactie op berichtgeving in het Financieele Dagblad vandaag dat de overheid verlies heeft geleden op kredietgarantieregelingen op mkb-bankgaranties.

MKB-Nederland vindt dat niet verwonderlijk. De garanties zijn bedoeld voor bedrijven die wel perspectieven hebben, maar nu even geen onderpanden hebben. “Het gaat om honderden leningen per jaar, dan gaat er wel eens iets mis", zegt Rob Wolthuis, secretaris economisch beleid. Je kunt die verliezen aan zien komen als overheid, meent hij, zeker in onzekere tijden. En het mkb heeft het nu even behoorlijk lastig.

Tweede Kamerlid Ronald van Vliet van de PVV heeft vraagtekens gesteld bij het bestaansrecht van de regeling, de markt moet zijn werk maar doen. In een reactie op BNR radio stelt MKB-Nederland echter dat de financiering juist nu hard nodig is. De regeling zou moeten worden uitgebreid. "Bedrijven die nu kunnen investeren, waar onvoldoende zekerheden inzitten maar die wel toekomstperspectieven hebben, kunnen een vlucht naar voren nemen." Dat is goed voor de economie en levert veel banen op.

FD-artikel

1 reacties op dit bericht

Het is Belangrijk dat Dat MKB meer geld krijgt , als Nederland wil innoveren zal het MKB toch geld moeten hebben,
en het markt zijn werk laten doen , is geen goeie optie Van VLIET,

reactie door enrique op dinsdag 7 augustus @ 14:04 uur

reageer op dit bericht

Reageer Uw reactie wordt op de site geplaatst.
MKB-Nederland behoudt zich het recht voor om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Meer nieuws

Lobbyresultaat 2014 en inzet 2015

Lobbyresultaat 2014 en inzet 2015

Wat hebben wij voor u bereikt in 2014? Waar gaan wij ons dit jaar voor inzetten? Lees het hier. 

Op naar de 100.000

Op naar de 100.000

Op naar de 100.000 banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Neem een kijkje op de website voor inspiratie, info, voorbeelden en de weg naar geschikte kandidaten.