MKB middenMKB midden

Overijsselse mkb-ondernemer kan nu direct geld besparen

06 juni 2012
Overijsselse mkb-ondernemer kan nu direct geld besparen

Het project ‘Nieuwe energie in bedrijf’, dat in november 2011 van start is gegaan is succesvol. Inmiddels hebben al bijna 200 ondernemers een energiescan via de website www.energiescanoverijssel.nl aangevraagd. De energiescan is de eerste stap om energiebesparing binnen een organisatie te realiseren.

De Provincie Overijssel, MKB-Nederland en de Kamer van Koophandel Oost Nederland zijn gezamenlijk van start gegaan met het project, met het doel de mkb-ondernemer in de provincie Overijssel te stimuleren het energiegebruik omlaag te brengen en daarmee geld te besparen. Dat lijkt nu dus aan te slaan. Steeds meer bedrijven zien de voordelen ervan in. Positieve ervaringen van deelnemers worden verzameld en op de website geplaatst. Het project loopt tot en met april 2013.

Overijsselse mkb-ondernemer kan nu direct geld besparen
‘Nieuwe energie in bedrijf’ houdt concreet in dat de mkb-ondernemer via www.energiescanoverijssel.nl een energiescan kan aanvragen voor slechts € 200 (excl. btw), uit te voeren door een gekwalificeerde energieadviseur. Met dit onderzoek wordt direct het energiegebruik van de onderneming in kaart gebracht, en aangegeven met welke maatregelen de ondernemer het gebruik en dus de kosten omlaag kan brengen.
Volgens Provincie Overijssel en MKB-Nederland is bij een groot aantal mkb-bedrijven nog veel energiebesparing te realiseren. Ondernemers weten vaak niet waarop zij kunnen besparen. Zo wordt er niet alleen onnodig veel energie gebruikt bij bijvoorbeeld verlichting maar ook door onjuist ingestelde verwarmingsapparatuur. Het project ’Nieuwe energie in bedrijf’ pakt deze verspilling aan.

Geld terug bij uitvoering maatregelen
Voert de ondernemer vervolgens binnen een jaar ten minste één van de in de scan geadviseerde maatregelen uit, dan kan hij met de GeldTerugActie tot wel 25% van de investeringskosten terugvorderen (met een maximum van € 2500 per onderneming). De provincie Overijssel heeft hiervoor 1 miljoen euro beschikbaar gesteld. Voor deze unieke actie geldt dan ook: op=op.

0 reacties op dit bericht

reageer op dit bericht

Reageer Uw reactie wordt op de site geplaatst.
MKB-Nederland behoudt zich het recht voor om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Meer nieuws

Misbruik naam MKB-Nederland

Misbruik naam MKB-Nederland

Wees alert op zogenaamde facturen en aanbiedingen namens MKB-Nederland.
Helaas worden de term 'MKB' en een variant op ons logo regelmatig ge(mis-)bruikt voor bewuste misleiding van ondernemers. Kijk hier voor vragen en meldingen over fraude.