MKB middenMKB midden

Projecten MKB-Midden

Verkiezing The Next Entrepreneur

MKB-Nederland en Rabobank geven het startend ondernemerschap in Nederland een belangrijke impuls. Om starters te stimuleren aan de slag te gaan met hun ondernemersvaardigheden hebben zij samen ‘The Next Entrepreneur 2014’ ontwikkeld. De meest vernieuwende starter van Nederland wint een bedrag van 12.500 euro, veel publiciteit en toegang tot belangrijke netwerken. Ondernemers die zich willen inschrijven maken eerst een scan van hun ondernemersvaardigheden. Lees meer en meld je aan voor de The Next Entrepreneur.

Project Nieuwe energie in bedrijf - ENERGIESCAN Overijssel

Als ondernemer let u op de kosten. En als het even kan, bespaart u zoveel mogelijk. Dus volgt u nauwkeurig het energieverbruik van uw onderneming, toch? Grote kans dat het bijhouden en verminderen van uw energiekosten er in de waan van de dag bij in schiet. Vraag nu de ENERGIESCAN aan en de Provincie Overijssel betaalt mee! U krijgt een zeer doeltreffend onderzoek waarbij wij het energieverbruik van uw onderneming overzichtelijk en snel in kaart brengen. U krijgt praktisch advies hoe u snel – zonder al te ingrijpende vervangingen – energie (en dus geld!) kunt besparen. Meer informatie kunt u vinden op www.energiescanoverijssel.nl.

Keurmerk Veilig Ondernemen voor Bedrijventerreinen (KVO-B)

MKB-Nederland is sinds 1 augustus 2005 uitvoerder van het Keurmerk Veilig Ondernemen voor Bedrijventerreinen (KVO-B). Voor vragen en advies over het project Keurmerk Veilig Ondernemen voor Bedrijventerreinen is een speciaal team aangesteld. Dit team bestaat uit procesbegeleiders die bedrijventerreinen (kosteloos) met raad en daad bijstaan en het proces naar certificering kunnen begeleiden. Dit alles met het doel de veiligheid op de bedrijventerreinen te vergroten.(www.mkb.nl/kvo)

Werken en Leren in uw regio

Bent u werkgever? Dan kan Leren/werken in uw regio veel voor u betekenen. De kennissamenleving stelt steeds hogere eisen aan het kwalificatieniveau van uw medewerkers. Bovendien is er door demografische ontwikkeling steeds minder personeel beschikbaar. Daarom is het nodig te investeren in de ontwikkeling van uw medewerkers. Hierdoor bent u in staat uw concurrentiepositie optimaal te houden en bindt u uw medewerkers aan uw bedrijf. Investeren in ontwikkeling en scholing, is investeren in uw bedrijf.

Leren/werken adviseert en ondersteunt bedrijven daar waar het gaat om het investeren in de ontwikkeling van werknemers. Voor meer informatie zie Leerwerkloket Utrecht en Leerwerkloket Rivierenland. Klik hier voor meer informatie over het project in de Stedendriehoek.

MKB winstpunt maakt werk van vernieuwen

Zeker in deze tijd zijn vernieuwingen belangrijk voor de toekomst van uw bedrijf. Door te vernieuwen zorgt u voor continuïteit en rendement. Blijven bestaande én nieuwe klanten geïnteresseerd in uw producten en diensten. En is uw toekomst financieel zeker. Probleem is dat tijd en aandacht voor vernieuwing vaak ontbreken. Lopende orders gaan voor en die belangrijke vernieuwing komt later wel. Klik hier voor meer informatie over het project. Download hier meer informatie voor collectieven.

MKB Huisvestingsdesk ondersteunt ondernemers met bedrijfshuisvesting

De MKB Huisvestingsdesk brengt vraag en aanbod op de markt van kleinschalige bedrijfshuisvesting bij elkaar. De desk is onafhankelijk opgezet, is een samenwerking aangegaan met Funda In Business, heeft geen winstoogmerk en richt zich op de markt voor kleinschalige kantoren (tot 250m2) en bedrijfsruimten (tot 500 m2). De MKB Huisvestingsdesk levert een aantal diensten aan ondernemers o.a. het beantwoorden van vragen en advisering over bedrijfshuisvesting, ondersteuning bij afwikkeling van deze vragen en matching van vraag en aanbod. Meer informatie kunt u vinden op www.mkbhuisvestingsdesk.nl

Vertrouwenslijn Afpersing: 0800 - 2800 200

Vertrouwenslijn Afpersing:               0800 - 2800 200

Bent u afgeperst? Bel de Vertrouwenslijn Afpersing 0800 - 2800 200.
En verspreid het nummer aan collega-ondernemers via social media (Twitter, LinkedIn), e-mail of per woord.

Agenda