MKB noordhollandMKB noordholland

Beste ondernemingen van Noord-Holland 2011/2012

19 april 2012
Beste ondernemingen van Noord-Holland 2011/2012

In het Haarlemse theater Philharmonie streden woensdag 18 april dertig finalisten om de titel ‘Beste Onderneming van Noord-Holland 2011/2012’. Aan het eind van de spannende verkiezingsavond konden vier bedrijven zich winnaar noemen: Dutch Flower Group uit Aalsmeer (categorie MKB Groot), Mechatronics Instruments BV uit Zwaag (MKB Midden) en Keukencentrum Texel uit Den Burg (MKB Klein). De Publieksprijs ging naar Dunweg uitvaartzorg uit Hoofddorp. Juryvoorzitter gedeputeerde Jan van Run reikte de prijzen uit aan deze ‘parels van Noord-Holland’.

Vooral de uitvoering van de strategie, de marktpositie in de bloemen- en plantenhandel en de aandacht voor de werknemers en de omgeving overtuigden de jury om het Aalsmeerse familiebedrijf Dutch Flower Group uit te roepen tot winnaar binnen MKB Groot. Binnen de categorie MKB Midden imponeerde Mechatronic Instruments BV uit Zwaag de jury met zijn innovatieve ontwikkelingen op het gebied van laboratorium instrumenten en groei. Dit jaar was er voor het eerst ook een categorie MKB Klein. Het unieke concept, de passie en het oog voor duurzaamheid maakten Keukencentrum Texel uit Den Burg tot eerste winnaar van deze nieuwe categorie.

Publieksprijs
Winnaar van de Publieksprijs Dunweg uitvaartzorg had bijna 10% van de publieksstemmen vergaard. Op de dertig finalisten waren in totaal ruim 8.800 stemmen uitgebracht via www.ovnh.nl.

Erkenning van ondernemerschap
De titel ‘Beste Onderneming van Noord-Holland 2011/2012’ is dé erkenning voor ondernemerschap in de provincie en omvat tevens een prijzenpakket ter waarde van € 5.000. De Ondernemingsverkiezing Noord-Holland vond dit jaar voor de zesde keer plaats. Het is een belangrijk en breed gedragen initiatief om waardering voor ondernemingen in de provincie uit te spreken. Ondernemers zijn immers de drijvende kracht van de economie in Noord-Holland.

Dertig finalisten
De dertig finalisten, tien per categorie, wisten zich al eerder te onderscheiden van de overige ondernemingen uit de regio op basis van onder meer personeelsbeleid, innovatie, creativiteit en financieel beleid. Na de vertoning van korte bedrijfsfilms liet presentator Humberto Tan per categorie weten welke drie deelnemers doorgingen naar de eindronde. Met overtuigende speeches probeerden de eindfinalisten de jury en het publiek te overtuigen van hun ondernemerskracht, waarna de vakkundige jury zich terugtrok voor overleg. In de tussentijd genoten de ruim 900 aanwezigen van het optreden van zanger Charly Luske.

De uiteindelijke winnaars waren erg onder de indruk van de andere finalisten. In de eindfinale liet Dutch Flower Group zowel Knap TransportGroep uit Wormerveer als het Alkmaarse Aannemingsbedrijf Ooijevaar achter zich. Mechatronics Instruments BV won van het Amsterdamse MassiveMusic en Zilte Zoen groep uit Egmond aan Zee, en versloeg Keukencentrum Texel de eindfinalisten Meerbier.nl uit Amsterdam en De Steigerhoutloods uit Wormerveer.

Verdere informatie over de verkiezing is te vinden op: www.ovnh.nl.

Partners van de Ondernemingsverkiezing Noord-Holland zijn: ABN AMRO, provincie Noord-Holland, de Kamers van Koophandel, Randstad, MKB Noord-Holland, Delta Lloyd, HDC Media, Graydon, RSM Niehe Lancée Kooij en Media Support Alkmaar.

0 reacties op dit bericht

reageer op dit bericht

Reageer Uw reactie wordt op de site geplaatst.
MKB-Nederland behoudt zich het recht voor om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Meer nieuws

MKB in de regio

Region Map

Maak hieronder uw keuze voor een MKB kantoor in uw regio.