MKB noordhollandMKB noordholland

Sterrenparade in Haarlemmermeer-Noord

19 juni 2012
Sterrenparade in Haarlemmermeer-Noord

Op 11 juni was het een drukte van belang in het Hotel Park Plaza op het Business Park te Lijnden. Maarliefst drie ondernemers-/winkeliersverenigingen kregen aldaar een KIWA certificering van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) en voor alle drie was het niet de eerste keer dat men een Ster ter certificering mocht ontvangen.

Winkelcentrum Badhoevedorp en winkelcentrum Zwanenburg viel de eer ten deel om een tweede ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen Winkelgebieden (KVO-W) te ontvangen voor Airport Business Park Lijnden was het inmiddels de derde ster in de categorie Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen (KVO-B)! In totaal zijn er nu 14 winkelgebieden en werklocaties in Haarlemmermeer gecertificeerd.

Burgemeester Theo Weterings opende als gastheer de bijeenkomst welke onder de titel ‘Sterrenparade’ was aangekondigd. De Burgervader sprak zijn complimenten uit over de manier van samenwerken tussen de private en publieke partijen binnen de verschillende KVO’s en kon opnieuw een daling in de criminaliteitcijfers van Haarlemmermeer bekend maken. Alleen op het gebied van zakkenrollen is het aantal gevallen licht gestegen echter in alle andere voorvallen (winkeldiefstal, inbraak, overvallen en vernielingen is het aantal incidenten flink gedaald.


V.l.n.r. Jerry Helmers (dagvoorzitter), Fred Teeven, Wim Eweg, de heer Marchand (districtschef Haarlemmermeer en Fabian Nagtzaam – foto: Westerpost

Na de Burgemeester sprak staatsecretaris Fred Teeven over de verschillende overheidsmaatregelen die er zijn om een winkel(gebied) en/of bedrijf cq. bedrijventerrein veiliger te maken. Uiteraard zijn dit vaak maatregelen in de preventieve sfeer echter om de ingezette daling van de criminaliteitcijfers te continueren onontbeerlijk. Speciaal lichte de Teeven de Veiligheid Kleine Bedrijven (VKB) regeling uit waar ondernemers zeer laag drempelig een subsidie kunnen krijgen om een veiligheidsscan te doen. Na de speech van de heer Teeven ging men over tot de uitreiking van de sterren verbonden aan de KVO’s.

Namens de winkeliersvereniging in Badhoevedorp nam de heer Wim Eweg (eveneens bestuurslid van MKB Haarlemmermeer-Schiphol) de tweede ster in ontvangst uit handen van staatssecretaris Fred Teeven. Voor de winkeliersvereniging Zwanenburg viel deze eer ten deel aan de heer Joop Verburg. Beide heren werden complimenteus toe gesproken door de staatsecretaris en mevrouw Elrie Bakker – voorzitter van het Hoofd Bedrijfschap Detailhandel (HBD)- die onder de indruk waren van de inzet om de tweede ster te behalen. Als laatste mocht de heer Ted Walraven de derde ster in ontvangst nemen als voorzitter van Business Park Lijnden. De heer Fabian Nagtzaam, Regiodirecteur van MKB Nederland in Noord-Holland, sprak lovende woorden over de inzet van de werkgroep en de betrokkenheid vanuit de ondernemers en het Parkmanagement daarin binnen het bedrijvenpark.

Na de uitreiking van de verschillende sterren hielt mevrouw Bakker van het HBD een voordracht over het nieuwe winkelen. Wethouder Arthur van Dijk sloot bij de voordracht van het HBD aan en legde uit trots te zijn op de nieuwe sterren echter dat er in Haarlemmermeer wat hem betreft nog best wat sterren bij mogen komen gezien de 57 werklocaties, 17 bedrijventerreinen en vele winkelcentra. Burgemeester Weterings sloot de formele bijeenkomst af door ondermeer nog eens extra aandacht te vragen voor Burgernet. Na afloop van de formele bijeenkomst was er een informele informatiemarkt georganiseerd waar de verschillende betrokken partijen acte de presence gaven middels verschillende stands.

0 reacties op dit bericht

reageer op dit bericht

Reageer Uw reactie wordt op de site geplaatst.
MKB-Nederland behoudt zich het recht voor om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Meer nieuws

MKB in de regio

Region Map

Maak hieronder uw keuze voor een MKB kantoor in uw regio.