MKB noordhollandMKB noordholland

Nieuw landelijk erkend certificaat CE Ondernemerschap voor jonge mbo’ers uitgereikt

02 juli 2012
Nieuw landelijk erkend certificaat CE Ondernemerschap voor jonge mbo’ers uitgereikt

Als eerste ROC in Nederland heeft het Horizon College het nieuwe landelijk erkend certificaat CE Ondernemerschap voor jonge mbo’ers uitgereikt. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op dinsdagmiddag 26 juni in Heerhugowaard ontvingen 12 leerlingen het nieuwe certificaat. Zij volgden afgelopen schooljaar met succes de cursus Bouwstenen voor Ondernemerschap. Doel van deze cursus is om jonge mbo’ers die de ambitie hebben ondernemer te worden, kennis te laten maken met het vak en hun vaardigheden op dit gebied te ontwikkelen. De twaalf leerlingen die het nieuwe certificaat kregen uitgereikt, volgen allemaal een opleiding Haarmode.

Jan Ferwerda, coördinator Ondernemerschap bij het Horizon College, is trots op de leerlingen die het certificaat CE (Certificeerbare Eenheid) Ondernemerschap hebben gehaald. ‘Een goede voorbereiding is essentieel voor goed ondernemerschap, dan liggen er volop kansen. De cursus en het certificaat bieden hiervoor een prima basis.’

Nieuw landelijk erkend certificaat
Het Horizon College bood de cursus al aan als contractactiviteit voor volwassenen en reguliere deelnemers die een ondernemersvariant binnen hun opleiding hebben, zoals detailhandel, groothandel en horeca. Nieuw is nu dat bij reguliere opleidingen die geen ondernemersvariant kennen de leerlingen de cursus kunnen volgen en een landelijk erkend ondernemerscertificaat kunnen halen. De cursus is een extra onderdeel van de opleiding. Tijdens de cursus komen drie onderdelen aan bod: marketing, financieel beheer en het opstellen van een ondernemingsplan.

Om een zo goed mogelijk beeld van het ondernemerschap te geven wordt er samengewerkt met de Kamer van Koophandel, de Rabobank en andere partijen die van belang zijn bij het ondernemerschap.

Verankeren in onderwijs
Aanleiding om de cursus voor jonge mbo’ers te starten is de behoefte vanuit de overheid om ondernemerschap goed te verankeren in het onderwijs. Met het nieuwe certificaat kunnen leerlingen die bijvoorbeeld een opleiding in de techniek, zorg, welzijn, haarmode of sport & bewegen volgen hun ambities waarmaken en goed voorbereid een eigen onderneming starten.

Voor meer informatie, kijk op www.horizoncollege.nl/bouwstenen.

Bron: Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid NHN

0 reacties op dit bericht

reageer op dit bericht

Reageer Uw reactie wordt op de site geplaatst.
MKB-Nederland behoudt zich het recht voor om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Meer nieuws

MKB in de regio

Region Map

Maak hieronder uw keuze voor een MKB kantoor in uw regio.