MKB zuidhollandMKB zuidholland

VVD-fractievoorzitter Stef Blok zet zich in voor kredietverlening mkb

11 juni 2012
VVD-fractievoorzitter Stef Blok zet zich in voor kredietverlening mkb

De VVD wil niet de rol van bankier bij de overheid leggen, maar zal er alles aan doen banken midden- en kleinbedrijf beter te laten bedienen. Dat beloofde fractievoorzitter Stef Blok vandaag tijdens een werklunch met MKB-Nederlandvoorzitter Hans Biesheuvel, vertegenwoordigers van MKB Den Haag en een aantal haagse ondernemers over wat de politiek kan doen om het economisch tij te keren. Ook medefractieleden van de VVD waren aanwezig.

Biesheuvel sneed tijdens de bijeenkomst onder meer de problemen aan die het mkb heeft en houdt met financiering. Nog altijd zijn banken terughoudend in de kredietverlening. Dit heeft grote gevolgen voor de liquiditeit in ondernemingen. MKB-Nederland vraagt niet om leningen van de overheid. Maar de politiek heeft wel een taak om banken te stimuleren meer de taal van de ondernemer te spreken.

De aanpak van het ontslagrecht kwam eveneens aan bod. Net als ondernemers is de VVD het eens dat de huidige regels aan vernieuwing toe zijn. Het laten afvloeien van werknemers is omslachtig en duur. Ondernemers uitten voorts hun zorgen over te hoge incassokosten voor het midden- en kleinbedrijf door de sterk gestegen griffierechten.

0 reacties op dit bericht

reageer op dit bericht

Reageer Uw reactie wordt op de site geplaatst.
MKB-Nederland behoudt zich het recht voor om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Meer nieuws

MKB in de regio

Region Map

Maak hieronder uw keuze voor een MKB kantoor in uw regio.