Projecten

Stuur ons een bericht


Annuleren
CAPTCHA

Deze vraag is om te testen of u een menselijke bezoeker bent om spam te voorkomen.

Image CAPTCHA

Voer de tekens in welke zijn weergeven in de afbeelding.

? Contact

Ondernemers kunnen vaak forse financiële risico’s lopen in het zakelijk verkeer met hun klanten. Veelal zijn zij zich daar onvoldoende van bewust en niet op voorbereid. MKB-Nederland en kennispartner Coface willen het financieel incasseringsvermogen van ondernemers vergroten. De risicosan van MKB-Nederland en Coface biedt daarvoor een goede start.

MKB-Nederland, TNT en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland in samenwerking met Language Institute Regina Coeli (“de Nonnen van Vught”) dagen ondernemers uit met de MKB Export Award om internationaal hun bedrijf op de kaart te zetten. Met deze wedstrijd willen zij mkb-ondernemers helpen om hun bedrijf symbolisch op de wereldkaart te zetten en hun internationale ambities waar te maken.

Wie werk heeft, neemt deel aan de maatschappij. Maar niet iedereen komt vanzelf aan het werk. Veel mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking staan langs de kant.

Wanneer ga je als ondernemer denken over later, over de overdracht van het bedrijf? Het overdrachtsproces is een langdurig en ook emotioneel proces, waaraan allerlei haken en ogen zitten.

De Nederlandse bevolking wordt ouder, de samenstelling vergrijst. Tegelijkertijd zijn ouderen van nu vitaler, vaak financieel daadkrachtiger en meer gehecht aan hun zelfstandigheid. De wens van velen is om zo lang mogelijk thuis te wonen, zo nodig met ondersteuning. Om dit te faciliteren ontstaat een nieuwe markt, met nieuwe hulpmiddelen en nieuwe vormen van dienstverlening.

Mkb-ondernemers hebben elke dag te maken met keuzes en veranderingen die van invloed zijn op hun onderneming.

Op een veilig bedrijventerrein werken ondernemers, gemeenten, politie en brandweer optimaal samen aan een veilige werkomgeving! MKB-Nederland stimuleert dit met het Keurmerk Veilig Ondernemen op Bedrijventerreinen (KVO-B).

De beste kandidaat op de juiste plek. Dit lijkt een logisch uitgangspunt, maar ondanks het feit dat in het bedrijfsleven grote groepen werknemers boven de 50 jaar werken, blijkt het voor deze groep - als zij hun baan verliezen - moeilijk te zijn om weer een arbeidsplaats te vinden.

MKB-Nederland is op 18 augustus 2015 samen met onder andere het ministerie van Veiligheid en Justitie een campagne gestart die ondernemers gericht helpt zich beter te wapenen tegen cybercrime.

Veiligheid is uitermate belangrijk voor bedrijven in de (chemische) industrie. Een bedrijf wil veiligheid goed op orde hebben.

Om de inhuldiging van Koning Willem-Alexander op 30 april 2013 te markeren, introduceerden MKB-Nederland, ING en KLM het ‘Oranje Handelsmissiefonds’. In samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken biedt het fonds voor een periode van 5 jaar jaarlijks aan 10 middelgrote Nederlandse bedrijven de mogelijkheid om buitenlandse markten te exploreren.

Iedere onderneming is anders en heeft daarmee specifieke financieringsbehoeften. Bij deze specifieke financieringsbehoeften horen passende financieringsvormen.

The Next Entrepreneur is een uitgebreid kennis- en ontwikkelingstraject voor starters, met als hoogtepunt de verkiezing van de meest vernieuwende starter van Nederland, de TNE Award.