Kom ook naar ons Jaarcongres op 11 oktober
voor jullie durf en doorzettingsvermogen
Campagne van VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland
Een nieuw initiatief van MKB-Nederland en ING
Let op: inschrijving sluit 11 oktober!
Kom op 12 oktober naar Eindhoven
100.000 extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking
Bent u ambitieuzer dan uw bank kan financieren?
Word Lid
MKB-Nederland, dat ben jij

Jouw stem in Den Haag


Kennis van ondernemerszaken


Ondernemen doe je niet alleen


Mijnmkb.nl


Column
23-09-2016
Zo levert opleiding op de werkvloer twee winnaars op
In Maastricht werken bedrijven samen om zij-instromers een tweede kans te geven. Dat voorbeeld verdient navolging.
Project

U wilt groeien met uw bedrijf. Uw eerste of grotere stappen zetten op de exportmarkt. Nieuwe klanten aan uw onderneming binden. Innoveren met nieuwe producten. Plannen en wensen genoeg, maar binnen uw organisatie ontbreekt het aan de juiste expertise. Het toptalenten-programma van MKB-Nederland en EIFFEL biedt uitkomst. Voor een periode van zes maanden haalt u een toptalent in huis, een trainee, om samen die belangrijke stap te zetten.

Brochure
26-09-2016
Investeren in een digitale kwantumsprong
Bedrijven, consumenten en politiek kunnen hand in hand de sprong maken en de Nederlandse samenleving naar een digitaal Next Level brengen.
Waar MKB-Nederland voor staat

Het mkb is de drijvende kracht achter de Nederlandse economie. Ondernemers durven risico's te nemen en creëren banen. Ruim een eeuw geleden is MKB-Nederland opgericht door ondernemers met een missie die nog steeds actueel is: een kansrijk ondernemersklimaat in Nederland.

Meldpunt late betalingen

MKB-Nederland komt in actie tegen te late betalingen van grote ondernemingen aan mkb-bedrijven. Heeft u een klacht over late betalingen?
Meld het ons.

MKB Servicedesk

Hét ondernemersplatform van MKB-Nederland. Op de MKB Servicedesk vind je het antwoord op al je ondernemersvragen. In elke fase van het ondernemerschap geeft de MKB Servicedesk praktische informatie, passend bij je ambities van dat moment.

Blog voorzitter Michaël van Straalen

Het vaste contract is in Nederland op zijn retour, concludeert het Centraal Planbureau (CPB) in de op Prinsjesdag gepresenteerde Macro-Economische Verkenning (MEV). Had in 2003 nog 73 procent van de werkenden een vast dienstverband, inmiddels is dat 63 procent.