Betaalme.nu - tijdig betalen aan het mkb

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
15-01-2018

Lange betalingstermijnen zijn nog te vaak de gebruikelijke gang van zaken bij grote ondernemingen. MKB-Nederland strijdt er al jaren voor dat bedrijven op tijd hun rekening aan het mkb betalen. Liquiditeit is van groot belang voor een mkb-bedrijf. Elke openstaande factuur is een rem daarop.

 

Betaalme.nu is een initiatief zonder winstoogmerk vanuit het bedrijfsleven, dat wordt gesteund door het ministerie van Economische Zaken en MKB-Nederland. Het doel van Betaalme.nu is het vrijmaken van liquiditeit bij mkb-leveranciers die momenteel in openstaande facturen zit opgesloten.

 

Dit doel wordt bereikt middels betalingstermijnen van maximaal 30 dagen aan mkb-leveranciers of een attractieve ketenfinanciering van openstaande facturen.

Bijna 50 grote bedrijven en instellingen doen anno januari 2018 mee aan Betaalme.nu en hebben elk in een manifest aangegeven hoe ze bijdragen aan tijdige betaling aan hun leveranciers uit het mkb.

 

Deze bedrijven zijn transparant en betalen op tijd. Dat levert een financieel voordeel op voor de gehele keten en is onderdeel van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

 

De manifesten van alle deelnemers staan op de website van Betaalme.nu.

 

Dankzij de deelname van deze bedrijven aan Betaalme.nu worden op dit moment zo'n 200.000 leveranciers geholpen, goed voor een bedrag van 2 miljard euro aan facturen. Betaalme.nu breidt intussen verder uit met nieuwe deelnemers zodat telkens meer mkb’ers geholpen zullen worden.

 

Meer weten? Neem contact op met het secretariaat van Betaalme.nu.

 

MKB-Nederland onderzoekt ook jaarlijks betaaltermijnen van (lokale) overheden. Kijk daarvoor op Snellerbetalen.nl.