VNO-NCW en MKB-Nederland sluiten aan bij de Online Trust Coalitie

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
24-09-2020

Steeds meer bedrijven maken gebruik van clouddiensten. Handig en helemaal van deze tijd. Maar dan wil je als bedrijf natuurlijk wel de zekerheid hebben dat deze dienstverlening veilig en betrouwbaar is. Om die duidelijkheid te verschaffen, is de Online Trust Coalitie opgericht: een publiek-privaat samenwerkingsverband dat werkt aan vertrouwen in clouddiensten. MKB-Nederland en VNO-NCW sluiten zich aan bij deze coalitie.

 

Een groeiend aantal organisaties en bedrijven maakt gebruik van online diensten en clouddiensten. Voor opslagruimte, software, rekenkracht of slimme algoritmen op externe webservers. Deze diensten zijn daardoor een belangrijk fundament voor de digitalisering en maken deel uit van vrijwel alle digitale innovaties zoals Artificial Intelligence en het Internet of Things. Het is belangrijk dat deze diensten veilig zijn en bedrijven zekerheid hebben over hoe er met de data wordt omgegaan en waar deze worden opgeslagen.

 

Voor gebruikers van clouddiensten is het nu heel moeilijk om erachter te komen of deze betrouwbaar en veilig zijn en of ze de privacy waarborgen. Dit werpt drempels op voor het gebruik van clouddiensten, wat de digitalisering en innovatie remt. Ook kunnen kleine Europese aanbieders minder goed concurreren met grote, gevestigde partijen.

 

De Online Trust Coalitie wil een oplossing vinden voor deze drempels. De coalitie is een samenwerking van aanbieders en afnemers van clouddiensten, betrokken overheden en experts op het gebied van cybersecurity, compliance, conformiteit en assurance. Dit initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het publiek-private samenwerkingsproject Partnering Trust sluit aan bij ontwikkelingen binnen de Europese Unie.

 

Voor meer informatie en contact: info@onlinetrustcoalitie.nl of kijk op de website.