Beleidscafé digitale platformen en het mkb

30 September 2019

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
Datum:
Maandag 30 September 2019
Tijd:
16.00 tot 18.00 uur
Locatie:
De Malietoren
Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag
Kosten:
Deelname is kosteloos

Wat merkt u van digitale platformen? Maakt u zich daar zorgen over of ziet u vooral nieuwe business kansen? Dáár spreken we graag met u over verder tijdens ons eerste Beleidscafé digitale platformen op 30 september. Zijn nieuwe spelregels en toezicht nodig? Hoe kun je je als mkb’er staande houden in de "cold tech war" die Amerika en China voeren? En wat denk u dat de impact van digitale platformen zal zijn op de arbeidsmarkt en op onze leefomgeving?

 

Natuurlijk zijn digitale platformen als Alibaba, Google, Booking.com, Adyen, Uber en Takeaway niet meer weg te denken uit onze samenleving. Ze maken het leven van ons allemaal makkelijker. Consument en ondernemer profiteren van meer vraag en aanbod, meer transparantie en betere dienstverlening. Maar er zijn ook schaduwkanten. Denk aan de megaboetes die Brussel oplegde wegens misbruik van marktmacht. En denk aan de mkb ondernemers die moeten concurreren met Chinese platformen, terwijl die regels over productveiligheid en belastingen negeren. Als ondernemer moet je meer alert en innovatief zijn dan ooit, want deze ontwikkeling leidt overal tot nieuwe businessmodellen en veranderingen in waardenketens. Vraag is hoe we de vruchten plukken en tegelijkertijd wel zorgen voor eerlijke spelregels?

 
De taskforce platformeconomie van MKB-Nederland en VNO-NCWstelde hierover een visie op en zal deze binnenkort aan het kabinet aanbieden (wordt u dan toegestuurd).
Om deze visie verder te verdiepen en uit te werken gaan we graag in gesprek met diverse stakeholders bij de overheid, politiek, wetenschap, bedrijfsleven en andere maatschappelijke organisaties. Kom daarom naar het eerste Beleidscafé op 30 september. En praat mee over de kansen en knelpunten voor het mkb en vragen rondom marktmacht, datagebruik en een gelijk speelveld. Samen met Jacco Vonhof – voorzitter MKB-Nederland en Martijn Snoep – voorzitter markttoezichthouder ACM. Schrijf snel in, want vol = vol.

 

Aanmelding:

U kunt zich via bijgaande link hiervoor aanmelden.
 
Andere Beleidscafés:
Het tweede en derde Beleidscafé gaan over de kansen van Nederland en Europa om een speler te worden en over de betekenis van platformisering voor de arbeidsmarkt. Die vinden plaats respectievelijk 28 oktober en 9 december.