Bijeenkomst voor bedrijven over zorgplichten in cybersecurity

28 Juni 2018

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
Datum:
Donderdag 28 Juni 2018
Tijd:
15.00 uur (inloop vanaf 14.45 uur), afronding met borrel rond 18:00 uur
Locatie:
De Malietoren
Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag
Doelgroep:
Alle bedrijven die gebruikmaken van ICT

Bijeenkomst over zorgplichten in cybersecurity: verantwoordelijkheid voor iedereen

Alle bedrijven die gebruikmaken van ICT hebben te maken met ICT-zorgplichten, maar velen zijn zich hiervan niet bewust. VNO-NCW en het CIO Platform Nederland organiseren op 28 juni 2018 opnieuw een bijeenkomst voor het bedrijfsleven over dit thema dat in toenemende mate de agenda domineert.
In een kleine setting zullen sprekers van o.a. de Nederlandse Spoorwegen en Siemens vertellen hoe zij invulling geven aan deze zorgplichten:

- Hoe gaan zij op dit punt om met hun klanten en leveranciers?

- Wat betekenen de zorgplichten voor het beheren van contracten?
Tijdens de bijeenkomst is volop ruimte voor vragen en discussie.

 

ICT onmisbaar

ICT is een onmisbaar element in de bedrijfsvoering voor een groeiend aantal bedrijven. Innovaties en R&D leunen structureel op een digitale component. Dit biedt economische mogelijkheden, maar creëert ook nieuwe risico's. Een gebrekkige digitale veiligheid heeft grote gevolgen. Als de cybersecurity niet op orde is, kunnen bedrijfsgeheimen, persoonsgegevens of bijvoorbeeld betaalgegevens van klanten door een hack of een menselijke fout op straat belanden. Grote storingen kunnen zelfs tot gevolg hebben dat de continuïteit van een bedrijf in gevaar komt. Reputatieschade is niet ondenkbaar. Gedupeerden kunnen een bedrijf ook aansprakelijk stellen.

 

De directie van een onderneming heeft de verantwoordelijkheid voor een goede beveiliging, een zorgplicht. Een goede invulling daarvan is zowel uit economisch als juridisch oogpunt van belang. U kunt ermee te maken krijgen omdat er zorgplichten op u rusten, of omdat uw leverancier zorgplichten heeft ten aanzien van u als klant.

 

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden