Brexit buddies: exclusieve 1-op-1-gesprekken met Brexit-experts en andere ondernemers

03 Oktober 2018

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
Datum:
Woensdag 03 Oktober 2018
Locatie:
Congrescentrum 's-Hertogenbosch (Nationaal Export Event)
Oude Engelenseweg 1, 5222 AA 's-Hertogenbosch

Over de bijeenkomst

Op 3 oktober organiseren MKB-Nederland, VNO-NCW, RVO, Evofenedex, NBCC en de Rijksoverheid samen met een groot aantal partners de eerste bijeenkomst 'Brexit buddies'. Deze bijeenkomst vindt plaats op het Nationaal Export Event in Den Bosch. Tijdens deze bijeenkomst heeft u de kans om in groepjes en een-op-een in gesprek te gaan met diverse Brexitexperts en bedrijven van wie u kan leren hoe een goede Brexit voorbereiding er uit ziet.
 
De dag dat het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie stapt nadert: 29 maart 2019 is het Brexit day met grote gevolgen voor het Nederlands bedrijfsleven. De onderhandelingen over de uittreding en de toekomstige relatie tussen het VK en de EU zijn nog volop gaande; toch is het nu al mogelijk voor ondernemers om zich voor te bereiden. Wist u bijvoorbeeld dat 38.000 ondernemers die nu zaken doen met het VK, nog nooit te maken hebben gehad met de douane. Voor hen is het de hoogste tijd om zich te verdiepen in douaneprocedures en zich te melden bij de douane. En wist u dat ook als u niet naar het VK exporteert, de Brexit toch gevolgen kan hebben binnen uw grotere supply chain en dit nu al in kaart te brengen is? En ook op juridische of HR gevolgen kunt u zich nu al voorbereiden.
 
MKB-Nederland, VNO-NCW, RVO, Evofenedex, NBCC en de Rijksoverheid brengen voor u diverse experts bij elkaar op 3 oktober. Naast de experts van deze organisaties zijn er ook experts van o.a.  KPMG, PWC, Post NL, Rabobank, ING, ABN AMRO, AWVN en de douane. Het doel hiervan is dat ondernemers zich beter kunnen voorbereiden op Brexit door vragen te stellen aan experts en kunnen leren van de praktijkervaring van grote internationale bedrijven. Er zal eerst een wat bredere workshop zijn waar bedrijven de kans krijgen om in groepjes met een aantal experts in gesprek te gaan en vragen te stellen. Na de lunch zijn er sessies met speeddates waarvoor u zich separaat kunt inschrijven.
 

Aanmelden

Aangezien dit onderdeel is van het Nationaal Export Event moeten bedrijven die hier aanwezig willen zijn zich ook aanmelden voor het event zelf, dat kan hier.
Dit biedt tevens de mogelijkheid om aan interessante programma onderdelen workshops deel te nemen. Bij het keuzemenu dient u uw belangstelling voor de Brexit deelsessie aan te geven.Indien u daarnaast ook wenst deel te nemen aan een van de een-op-een gesprekken voor nadere verdieping tijdens de tweede ronde, kunt u dat hier aangeven.