Inzicht vanuit de praktijk: hoe ondersteunt slimme technologie de logistieke processen van een brouwerij?
Samen met Heineken Supply Chain organiseert RoboHouse de zesde Demodag van MKBdoet, het programma voor minder praten en sneller leren als het om robotica gaat; met voorbeelden van vakmensen die iets bereikt hebben met techniek.
Deze Demodag wordt gehouden bij de grootste brouwerij van Europa: Heineken Zoeterwoude. Michiel Maagd en Wessel Reurslag geven inzicht in het vormgeven van een datagedreven brouwerij. Aan de hand van praktijkvoorbeelden laten zij zien hoe robots ingezet worden om de logistieke operatie te ondersteunen.
Programma
08.30 Inloop
09:00 Welkom & intro van het Smart Brewery-programma
09:20 Praktijkvoorbeelden robotica
09:50 Anomaly detection van bierflesjes
10.20 Innovatieprogramma robotica MKBdoet
10.30 Rondleiding in de brouwerij
12.00 Einde
Aanmelden
Ben je nieuwsgierig naar de Smart Brewery? Laat Mark Bruijnen dan weten waarom jij geïnspireerd wilt raken over slimme technologie in de logistieke operatie.
Stuur een e-mail naar m.c.bruijnen@tudelft.nl en laat je contactgegevens achter, dan neemt hij spoedig contact met je op over deelname aan deze unieke bijeenkomst.
Over Heineken Brouwerij Zoeterwoude
De Heineken bierbrouwerij uit Zoeterwoude is opgericht in 1864 en naar de grootste brouwerij van Europa uitgegroeid met 89 bieren in het assortiment. De brouwerij in Zoeterwoude is een datagedreven brouwerij, d.w.z. dat de brouwerij werkt als een ecosysteem van digitale producten die Heineken heeft gecreëerd om werknemers in brouwerijen te helpen hun werk efficiënter en effectiever uit te voeren. Er zijn veel bewegende delen in dit ecosysteem, met zes bedrijven die zes verschillende diensten leveren in de categorieën 'connected worker' en 'smart brewery'. De connected worker-kant omvat diensten als One2Improve, taakbeheer en digitale realiteiten, terwijl de smart brewery-kant diensten omvat als IoT-platforms, dashboards, analytics en robotica.
Over RoboHouse
RoboHouse is een robotica fieldlab voor de toekomst van werk, gevestigd op de campus van de Technische Universiteit Delft. Het is een plek waar theorie en praktijk elkaar kunnen ontmoeten zonder onzin en met plezier. Daarvoor is een industriële omgeving ingericht die learning-by-doing aanmoedigt. Vakmensen, bedrijven en onderzoekers gaan iedere dag aan de slag om robotica te ontwikkelen en uit te proberen, met als doel om samen te leren hoe de werkvloer duurzaam aantrekkelijk gemaakt kan worden voor werknemers, industrie en maatschappij.
Mede gefinancierd in het kader van de respons van de Europese Unie op de COVID-19-pandemie.