Heb jij een oplossing voor de duurzame uitdagingen van Philips?

06 November 2019

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
Datum:
Woensdag 06 November 2019
Tijd:
15.30-19.00 uur
Locatie:
Philips
Oliemolenstraat 5, 9203 ZN Drachten

Op 6 november 2019 organiseert het VNO-NCW netwerk Groene Groeiers, in samenwerking met de Vereniging Circulair Friesland, een matchmakingbijeenkomst bij Philips Drachten.

 

De volgende uitdagingen van Philips staan centraal:

 • Bijna 100% van de gasconsumptie in Drachten gaat op aan verwarming van gebouwen. Welke duurzame verwarmingsconcepten maken deze innovatie- en productiesite gasloos? Hoe betrek je de omgeving hierbij?
 • 35% van de reststromen van de site wordt niet gerecycled, waaronder mixed plastics. Hoe worden productieprocessen 100% circulair?

De leden van de Vereniging Circulair Friesland leggen een gezamenlijke uitdaging op tafel:

 • Hoe organiseer je in een circulaire economie dat producten na gebruik terugkomen? Is 'Product-as-a-service' mogelijk of zijn er modellen?

Heb jij innovatieve oplossingen voor deze uitdagingen en wil je meedenken? Zie dan je kans schoon en kom met je input.

 

Plenair
Hans de Boer en Walter Mattis zullen de bijeenkomst openen en hun visie geven op duurzame economische ontwikkelingen in Nederland. Eelco Smit zal daarna ingaan op diverse duurzaamheids­initiatieven van het elektronicaconcern en de uitdaging van Philips toelichten. Ingrid Zeegers zal de uitdaging van de Vereniging Circulair Friesland toelichten.

 

Tafelgesprekken
Na het plenaire programma gaan we in groepen uiteen. Samen met de eigenaar van de uitdaging duik je de diepte in. Je kunt op verzoek je oplossing in maximaal 3 minuten pitchen.
De bijeenkomst is nadrukkelijk geen vrijblijvende uitwisseling van ideeën. We zoeken naar matches met bedrijven die uitzicht geven op de ontwikkeling van circulaire business cases.

 

Ben jij een innovatieve ondernemer? Onderneem dan de volgende stappen:

 1. Meld je aan voor de bijeenkomst van 6 november via het aanmeldformulier.
 2. Ben je Groene Groeier, stuur dan een e-mail naar Jolanda van Schaick (schaick@vnoncw-mkb.nl) met een korte omschrijving van je product of dienst en geef aan voor welke uitdaging(en) deze een oplossing biedt.
 3. Ben je ondernemer maar nog geen Groene Groeier? Meld je dan eerst (kosteloos) aan op www.groenegroeiers.nl en volg dan optie 2.
 4. Wil je een pitchtraining van 2 uur volgen? Geef dat aan bij je aanmelding. De training is gratis voor groene groeiers (inclusief video-opname).

 

Programma
15.30 uur Ontvangst bij Philips Drachten
16.00 uur Welkom en korte introductie Philips Drachten door Walter Mattis
16.10 uur Inleiding door Hans de Boer
16.25 uur Philips en duurzaamheid door Eelco Smit
16.45 uur Pressure cookers/rondetafels over de uitdagingen:

 • Bijna 100% van de gasconsumptie in Drachten gaat op aan verwarming van gebouwen. Welke duurzame verwarmingsconcepten maken deze innovatie- en productiesite gasloos? En hoe betrek je de omgeving hierbij?
   
 • 35% van de reststromen van de site wordt niet gerecycled, waaronder mixed plastics. Hoe worden productieprocessen 100% circulair?
   
 • Hoe organiseer je in een circulaire economie dat producten na gebruik terugkomen? Is 'Product-as-a-service' mogelijk of zijn er modellen?

18.00 uur Afsluiting en borrel
19.00 uur Einde bijeenkomst.

 

Over de sprekers:
- Hans de Boer is voorzitter van VNO-NCW.
- Walter Mattis is sinds 2018 sitemanager bij Philips Drachten.
- Eelco Smit is sr. director Group Sustainability bij Philips.
- Ingrid Zeegers is programma directeur Vereniging Circulair Friesland.

 

Aanmelden

Gebruik het aanmeldformulier om je aan te melden

 

Meer informatie

groenegroeiers@vnoncw mkb.nl

Lees meer over