Informatiebijeenkomst voor ondernemers over de ontwikkelingen met betrekking tot Iran

05 Juni 2018

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
Datum:
Dinsdag 05 Juni 2018
Tijd:
10.30 tot 12.00 uur
Locatie:
De Malietoren
Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken, MKB-Nederland, VNO-NCW, FME-CWM en evofenedex organiseren op 5 juni a.s. van 10.30 tot 12.00 uur een informatiebijeenkomst voor ondernemers over de recente ontwikkelingen met betrekking tot Iran. Deze bijeenkomst vindt plaats in de Malietoren te Den Haag.
 
Het Amerikaanse besluit om sancties op Iran opnieuw in te voeren heeft gevolgen voor het Nederlands bedrijfsleven. Nederland blijft inzetten op een stapsgewijze hervatting van de handelsbetrekkingen met Iran, omdat aan de Europese sanctieverlichting vooralsnog niets verandert. Desalniettemin moeten bedrijven zich wel realiseren dat van de Amerikaanse wetgeving een extraterritoriale werking uitgaat die niet erkend wordt door de EU. Bedrijven kunnen worden geraakt door Amerikaanse represailles terwijl ze zich wel aan de (Europese en Nederlandse) wetgeving houden.
 
Graag willen wij ondernemers die zaken doen met Iran op 5 juni informeren over de mogelijke consequenties. Welke sectoren worden geraakt? Wat houden de overgangstermijnen van 90 of 180 dagen in waarin bedrijven hun lopende verplichtingen kunnen ontbinden? En wat zijn de plannen van Nederland en de EU met betrekking tot de ‘blocking statute’, waarmee men de effecten van de Amerikaanse sancties teniet wil doen? Uiteraard is er tijdens de bijeenkomst ruimte voor de beantwoording van uw vragen en horen wij ook graag van u waar uw bedrijf tegenaan loopt en welke zorgen er zijn.
 
Hoewel er nog veel onduidelijk is en we nog hard aan het werk zijn om de gevolgen voor Nederlandse bedrijven in kaart te brengen, lijkt het ons goed om u nu reeds te informeren.
 
Graag horen wij van u of u deel wilt nemen op 5 juni.
U kunt zich aanmelden door te mailen naar heijerman@vnoncw-mkb.nl
 
Met vriendelijke groet,
 

Ministerie van Buitenlandse Zaken
FME
evofenedex
VNO-NCW en MKB-Nederland