Naar een groene industrie met groene industriepolitiek

01 November 2021

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
Datum:
Monday 01 November 2021
Tijd:
14.00-15.30 uur
Locatie:
NBC Congrescentrum
Blokhoeve 1, 3438 LC Nieuwegein
Doelgroep:
ondernemers en bedrijven in de industrie
Kosten:
gratis

MKB-Nederland en VNO-NCW organiseren op de Dag van het Klimaatakkoord in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein op 1 november een boeiende bijeenkomst met ceo's, ondernemers en politiek over de vraag hoe de industrie de gewenste en noodzakelijke verdere stap naar vergroening kan maken. Centrale vraag: wat is groene industriepolitiek? U bent van harte welkom om vanuit de zaal aan het debat mee te doen.

 

Wat is groene industriepolitiek? Met die vraag in gedachte gaan we tijdens een boeiende sessie in gesprek met Hans van den Berg (Tata Steel), Marjan van Loon (Shell) Frank Kuijpers (Sabic), Ivo Würzner (Rodruza, baksteenfabriek) en Claire Schreurs (Smurfit Kappa, papierfabriek). Voor het maken van de de duurzame omslag maken hebben bedrijven ook de politiek nodig. Hoe denken Tweede Kamerleden als Silvio Erkens (VVD) of Joris Thijssen (PvdA) over steun aan het bedrijfsleven? Wat is nodig en wat kunnen bedrijven zelf - en wat niet? Marian Minnesma van Urgenda zal vanuit Schotland enkele kritische noten kraken hoe we volgens haar drastisch kunnen versnellen. Het geheel staat onder leiding van Carolien Gehrels, voorzitter van de Taskforce Infrastructuur Klimaatakkoord Industrie.

 

U kunt zich aanmelden voor deze deelsessie - en andere - via de website van de Dag van het Klimaatakkoord. Deze sessie wordt gehouden in ronde 3, van 14.00-15.30 uur en heeft als titel 'Versnellen naar een fossielvrije industrie: Kan het radicaler?'

 

Sprekers

  • Tata Steel: Hans van Den Berg, Directievoorzitter Tata Steel Nederland
  • Sabic: Frank Kuijpers, General manager Corporate Sustainability
  • Shell: Marjan van Loon, President-directeur Shell Nederland
  • Smurfit Kappa: Claire Schreurs, Manager Energy & Sustainability
  • Rodruza: Ivo Würzner, Algemeen directeur
  • Tweede Kamerleden: Silvio Erkens (VVD), Joris Thijssen (PvdA)