NCP-webinar 'Verantwoord ondernemen in de digitale economie'

14 December 2020

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
Datum:
Maandag 14 December 2020
Tijd:
13.30-16.00 uur
Locatie:
online

Het Nationaal Contactpunt voor de OESO-richtlijnen voor Multinationale Ondernemingen organiseert op maandagmiddag 14 december 2020 een webinar met als thema "verantwoord ondernemen in de digitale economie". Tijdens dit webinar wordt u geïnformeerd over nieuwe ontwikkelingen als artificial intelligence en blockchain en de kansen en risico's van digitalisering voor Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (IMVO).

  • Wat wordt verwacht van bedrijven in een digitale economie op het gebied van internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen?
  • Hoe kunnen de OESO-richtlijnen daarbij behulpzaam zijn?
  • Hoe ga je als bedrijf om met ethische codes en de inzet van nieuwe technologieën en tools in je bedrijf? Welke dilemma's spelen daarbij?
  • Welke verantwoordelijkheden hebben bedrijven in de platformeconomie, richting de keten, richting werknemers?
  • Welke impact heeft digitalisering op de rol van het maatschappelijk middenveld?

Antwoorden op deze vragen over verantwoord ondernemen in de digitale economie kunt u verwachten tijdens deze interactieve middag.

 

De nadruk van deze themabijeenkomst ligt op informeren en kennisdelen over nieuwe ontwikkelingen en de kansen en risico's van digitalisering voor IMVO.
Aan het einde van de bijeenkomst hebben deelnemers een beter begrip van diverse aspecten van digitalisering en de impact daarvan op IMVO-thema’s en op de rol van het maatschappelijk middenveld.

 

Programma

Volg deze link voor het programma

 

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich tot en met 7 december 2020 aanmelden via dit registratieformulier