Webinar 'Aan de slag met het nieuwe pensioenakkoord'

20 Januari 2022

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
Datum:
Donderdag 20 Januari 2022
Tijd:
9.30-10.30 uur
Locatie:
online

Welke stappen kunnen werkgevers nu al zetten? 

 

Sprekers: 

  • Jurre de Haan – Beleidssecretaris Pensioenen VNO-NCW en MKB-Nederland
  • Leon Mooijman – Senior Adviseur Pensioen AWVN 

Op 20 januari 2022 organiseren MKB-Nederland en VNO-NCW en AWVN een webinar over het nieuwe pensioenakkoord. Tijdens dit webinar worden de belangrijkste wijzigingen voor werkgevers toegelicht. Daarnaast wordt er specifiek aandacht besteed aan de belangrijke uitgangspunten voor gesprekken met werknemersorganisaties en pensioenuitvoerders en hoe je als werkgever kostenneutraal de overstap kunt maken naar het nieuwe pensioencontract.

 

Vragen

Tijdens dit webinar staan vragen centraal en er zal daarom ruim de tijd worden genomen om vragen te beantwoorden.
Heb je nu al vragen? Dan kun je deze opgeven bij het inschrijfformulier. Wij zullen vervolgens proberen deze in het webinar te verwerken.

 

Meld je direct aan

 

Je collega's zijn ook welkom!


Achtergrondinformatie

Dit webinar is de eerste van een reeks webinars die in 2022 georganiseerd gaan worden. De periode 2023 tot 2027 is namelijk de overgangsfase naar het nieuwe pensioenstelsel. Dit betekent dat er veel gaat veranderen voor werkgevers en zij hun pensioenregeling moeten aanpassen.

 

Het jaar 2022 is een geschikt moment voor werkgevers om goed te kijken naar hun huidige pensioenregeling en zich te oriënteren op de keuzes die gemaakt kunnen worden. Deze webinars zijn er daarom op gericht om werkgevers voor te lichten over de transitie naar dit nieuwe pensioenstelsel en legt vooral de nadruk op hun rol, verantwoordelijkheden, keuzes en situaties.

 

In lijn hiermee is begin januari 2022 het platform www.werkenaanonspensioen.nl gelanceerd. Hier kun je als werkgever stappenplannen, tijdslijnen en praktische tips vinden.

 

Dit webinar is geschikt voor alle werkgevers. Heb je collega's of ken je iemand voor wie dit webinar ook geschikt zou zijn? Deel dit dan via het symbool van de envelop links van deze tekst.