Webinar 'Werk jij binnen jouw bedrijf veilig met gevaarlijke stoffen?'

08 July 2021

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
Datum:
Thursday 08 July 2021
Tijd:
16.00-17.00 uur
Locatie:
online
Kosten:
gratis

Veilig werken met chroom-6

 

In veel bedrijven komen werknemers tijdens de dagelijkse werkzaamheden in aanraking met gevaarlijke stoffen. Denk hierbij aan stoffen als (hard)houtstof, kwartsstof, dieselrook, lasrook, chroom-6 en isocyanaten. Tijdens het werken met deze stoffen zul je er weinig van merken; er zit geen geur aan deze stoffen en je voelt ook niets. Toch kan het werken met deze stoffen vervelende gevolgen hebben, zoals ernstige gezondheidsproblemen. Als in jouw bedrijf gewerkt wordt met gevaarlijke stoffen, weet dan hoe je een gezonde en veilige omgeving kan bieden voor je werknemers. Er kan veel voorkomen worden door bewust en veilig te werk te gaan.

 

Op donderdag 8 juli 2021 organiseren MKB-Nederland en VNO-NCW met steun van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in samenwerking met VOMI een webinar over chroom-6 op de werkplek en de invloed van deze gevaarlijke stof op werknemersveiligheid. Wat zijn de gevaren van chroom-6? En hoe kun je die gevaren aanpakken?

 

Onder begeleiding van moderator Ronald de Snoo gaan verschillende experts/sprekers in gesprek over de gevaren van chroom-6 en over wat de beste aanpak is om veilig om te gaan met deze gevaarlijke stof.

 

Sprekers

  • Carolien Nieuwland - Senior adviseur conservering bij Rijkswaterstaat
  • Marco Heyndijk - Subject Matter Expert HSE bij Stork, namens VOMI
  • Jody Schinkel – Business Development Manager bij TNO
  • Roland van Arragon - Arbeidsinspecteur (voor Bouw & Infra-locaties) bij Inspectie SZW

In dit webinar...

  • leer je over de gevolgen van chroom-6
  • leer je hoe jij kan zorgen voor een gezonde en veilige werkomgeving
  • krijg je meer inzicht in praktijkvoorbeelden
  • is er aandacht voor risico's, maatregelen en aanpak. Wat doe je wel en wat doe je niet?
  • is er ruimte voor vragen en om kennis uit te wisselen met het expertpanel

Aanmelden voor dit gratis webinar

Wil jij weten hoe je kan zorgen dat er veilig gewerkt wordt in een werkomgeving met chroom-6?
Meld je dan aan voor het webinar en leer hoe jij veilig kan werken met gevaarlijke stoffen. Aanmelden kan via deze inschrijflink.
Na aanmelding ontvang je een persoonlijke link per e-mail. Die link gebruik je om 8 juli toegang te krijgen tot het webinar.

 

Deze bijeenkomst is onderdeel van een serie Webinars over veilig werken met gevaarlijke stoffen. De reeks wordt georganiseerd door VNO-NCW en MKB-Nederland met steun van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in samenwerking met branches en aangesloten partijen die in de praktijk te maken hebben met gevaarlijke stoffen zoals (hard)houtstof, kwartsstof, dieselrook, lasrook en isocyanaten.

 

Dit webinar wordt mede mogelijk gemaakt door MKB-Nederland, VNO-NCW, VOMI, Bouwend Nederland, Rijkswaterstaat, Van Spaendonck en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.