Perspectief voor iedereen

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
16-06-2016

Nederland is een welvarend land, dat het internationaal gezien op alle fronten goed doet; qua economische prestaties, geluk, duurzaamheid. Maar niets is voor altijd en stilstaan betekent achteruitgang. Dat weten ondernemers als geen ander.

Mondiale veranderingen zetten ‘de wereld’ soms letterlijk op zijn kop en hebben overal hun weerslag; in de samenleving, in de internationale en de binnenlandse economie. Neem alleen al de gevolgen van de digitalisering. We zien vrijwel dagelijks winkels omvallen die het hebben moeten afleggen tegen de toenemende populariteit van internetshoppen. Social media stellen ontevreden klanten in staat hun grieven in no time met duizenden andere klanten te delen. Ze kunnen je bedrijf in feite maken of breken. Tegelijk echter zijn het ook goede marketingkanalen die door talloze bedrijven met succes worden benut. En het internet heeft het zakendoen op vele fronten vergemakkelijkt en de markt voor vele ondernemers vergroot.

Kortom: ontwikkelingen die bedreigend zijn of lijken, bieden vaak ook kansen. Je móet er in elk geval iets mee, juist om te voorkomen dat je stilstaat en dus achteruitgaat. 

We zitten in een tijdperk van verandering die kansen biedt, maar ook bestaande systemen uitdaagt. Mondiale ontwikkelingen, versnelde technologische vooruitgang en grote maatschappelijke vraagstukken op verschillende terreinen vragen om een nieuwe manier van denken, nieuwe inzichten, nieuw beleid. Niet alleen van het bedrijfsleven, maar ook van de politiek en eigenlijk van iedereen. 

Die beweging willen de ondernemers van Nederland – MKB-Nederland, VNO-NCW en LTO Nederland - stimuleren met het programma NL Next Level, waarvan we vandaag de aftrap doen. Onder deze vlag presenteren we de komende maanden (investerings-)voorstellen die zich richten op klimaataanpak, duurzame energievoorziening, vrede en veiligheid, Nederland als Sustainable Urban Delta, ondernemerschap, vernieuwend financieren, hoe we wonen en werken in bruisende binnensteden, innovatie, digitalisering en mainports.

Het is een ambitieus programma, waarmee we ons land naar een volgend niveau willen tillen en dat inspeelt op alles waar we in dit land goed in zijn. En dat leidt tot nieuw ondernemerselan, nieuwe investeringen, duurzame groei en meer banen. In het licht van de Tweede Kamer verkiezingen van 2017 willen we op deze thema’s komend jaar het gesprek voeren.

Wilt u daarover meepraten? Laat het ons weten. Het doel is duidelijk: versterking van ons verdienvermogen, een brede, duurzame welvaart met perspectief voor iedereen. Dat gaat ons allemaal aan.

Michaël van Straalen
MKB-Nederland