WAB niet de oplossing voor problemen van nu

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
19-02-2019

Eerder schreef ik in mijn column al over de Wet Arbeidsmarkt in Balans en de campagne Zo werkt het niet! De WAB blijft deze voorzitter van MKB-Nederland bezighouden, omdat die niet logisch is. En bovendien: er is veel meer aan de hand.

 

Tijdelijk werk duurder

U kent de WAB: die wet die tijdelijk werk duurder maakt door er een hogere WW-premie aan te hangen en die u als werkgever verplicht vanaf dag 1 een transitievergoeding te betalen. Diezelfde wet geeft u de mogelijkheid om meerdere redenen voor ontslag te combineren. Dat is een hoognodige reparatie op de Wet Werk en Zekerheid waar we ons lang hard voor hebben gemaakt.

 

Jongeren buiten schot

De WAB is pas door de Tweede Kamer aangenomen, maar niet zonder aanpassingen. Zo is het gelukt om jongeren tot 21 jaar met een bijbaan van maximaal 12 uur per week buiten schot te houden. Voor hen hoeft u straks niet het hoge WW-tarief te betalen. Dat was een belangrijk punt in onze campagne Zo werkt het niet!, die we al een tijdje voeren omdat het niet fair is om de inzet van werk dat nu eenmaal tijdelijk ís, financieel af te straffen.

 

Iedereen begrijpt dat

Maar we zijn er nog niet. Ook seizoenswerk moet onder het lage WW-tarief vallen, want iedereen begrijpt toch dat een campingeigenaar of een fruitkweker niet het hele jaar door werk heeft. Het kabinet begrijpt dat ook, maar zegt dat het uitvoeringstechnisch niet mogelijk is om dit te regelen. Wij geloven dat dat wel kan. Dus richten we onze pijlen nu op de Eerste Kamer.

 

Op een ander veld de wedstrijd spelen

Zo houdt de WAB ons aardig bezig,  terwijl de wedstrijd eigenlijk op een heel ander veld moet worden gespeeld. Het kabinet heeft met de WAB de beste bedoelingen, maar het is beleid met de rug naar de arbeidsmarkt. Want je hoeft niet eens goed te kijken om te zien dat er veel meer aan de hand is. Zo hebben bedrijven aan de ene kant een schreeuwend tekort aan vakkrachten, terwijl er aan de andere kant circa een miljoen mensen thuis zitten. Dáár moeten we ons druk om maken.

 

Dáár moeten we het over hebben

Zie ook de opkomst van platformbedrijven. Hoe zorgen we dat de mensen die voor dat soort bedrijven werken, ook pensioen opbouwen en loon krijgen doorbetaald als zij ziek worden? En hoe regelen we dat dit soort, soms grote internationale bedrijven hier ook bijdragen, zodat ze ons solidaire stelsel niet ondergraven? Dáár moeten we het over gaan hebben met elkaar. In de polder, met het kabinet en in de Tweede Kamer. Over de toekomst van onze arbeidsmarkt en hoe we die sterk en sociaal houden.

 

Niet willen afdwingen

Het heeft geen zin om ontwikkelingen proberen tegen houden die niet of nauwelijks tegen te houden zíjn. Dat neemt niet weg dat ik ook vind dat waar dat kán, mensen gewoon vast op de loonlijst moeten staan. Maar waar het níet kan, moet je het ook niet willen afdwingen.

 

Deze column is ook verschenen op dinsdag 19 februari op de pagina De Ondernemer in het AD.