Ambitieuze online/print/social-redacteur

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact

Wie zijn wij?

MKB-Nederland en VNO-NCW komen op voor de belangen van het bedrijfsleven. Wij bij het team contentstrategie dragen bij aan de lobbydoelstellingen en de reputatie van het bedrijfsleven door het dagelijks publiceren van interviews, achtergrondartikelen, opiniestukken, video's en andere journalistieke content op de websites van MKB-Nederland en VNO-NCW , onze kanalen op social media en in het maandelijkse Opinieblad Forum. Ook schrijft ons team nieuwsberichten voor de website, maken we verschillende nieuwsbrieven en zijn we zeer actief als het gaat om contentmarketing via de social media-kanalen van MKB-Nederland en VNO-NCW . Als team zijn we onderdeel van de divisie communicatie en marketing, waarbinnen we nauw samenwerken met het team communicatie en woordvoering.

 

Wat ga je doen?

Een redacteur bij de afdeling contentstrategie heeft affiniteit met ondernemers en politiek. Over thema's als startups, klimaat, technologie, arbeidsmarkt, onderwijs, criminaliteit en nog veel meer schrijf je opinieartikelen, achtergrondverhalen en interviews. Ook schrijf je nieuwsberichten voor de websites en zet je je actief in om alle content zo breed mogelijk te verspreiden. Daarvoor verzin je strategieën, schrijf je posts voor Facebook, LinkedIn, twitter en Instagram en verzorg je de webcare rond je eigen artikelen. Je onderhoudt een goed netwerk binnen en buiten de organisatie.

 

Wie ben jij?

Je hebt een journalistieke opleiding en/of ervaring in de sociaal-economische journalistiek. Je bent iemand die weet wat er speelt in politiek Den Haag en je hebt oog voor de belangen van ondernemers. Je zit dicht op de actualiteit en hebt een goed netwerk. Je vindt het leuk om de verbinding te zoeken met de rest van de organisatie en kunt goed uitleggen waar je mee bezig bent en waarom. Je bent creatief, zit vol ideeën voor mooie verhalen en je vindt het leuk om na te denken over nieuwe manieren om deze te vertellen. Je werkt graag in een team en bent gewend aan hard werken en strakke deadlines. Je hebt aantoonbare kennis en ervaring met het schrijven voor social media en web. Je vindt het leuk om met tools als Trello, Coosto en Google Data Studio te werken. Ervaring met community management is een pré. En niet onbelangrijk: je beschikt over een kritische geest en gevoel voor humor. 

 

Wat bieden wij?

Een jaarcontract (fulltime), passende arbeidsvoorwaarden en een inspirerende werkomgeving. Daarnaast word je onderdeel van een klein, vernieuwend en kritisch team. Altijd bezig om nieuwe manieren te verzinnen om verhalen te vertellen, een tegengeluid te laten horen en de relatie tussen ondernemer en maatschappij in beeld te brengen. We kijken graag kritisch naar onszelf, werken hard en lachen ook graag met elkaar. Het team contentstrategie bestaat uit een hoofdredacteur, een eindredacteur, vier allround redacteuren en een bureauredacteur. Standplaats is de Malietoren in Den Haag.

 

Informatie en sollicitatie 

Herken je jezelf in bovenstaand profiel en lijkt het je leuk om je in te zetten voor onze organisatie aarzel dan niet om contact op te nemen. Voor meer informatie over de rol en over werken bij MKB-Nederland en VNO-NCW kun je contact opnemen met Marphen Mijnals +31 6 15086736. Stuur je sollicitatie inclusief motivatie en CV naar recruiter@vnoncw-mkb.nl Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.  

 

De medewerkers van MKB-Nederland en VNO-NCW geven dagelijks invulling aan de doelstelling  om op professionele en betrouwbare wijze op te komen voor de belangen van ondernemers. Dat gebeurt vanuit de bekende Malietoren in Den Haag, maar ook in de regio, in Brussel en internationaal. MKB-Nederland en VNO-NCW hebben één gezamenlijk bureau onder leiding van algemeen directeur Cees Oudshoorn.

 

Meer vacatures
Bekijk meer vacatures bij MKB-Nederland, VNO-NCW of bij onze partners op onze vacature-overzichtspagina.

Lees meer over