Beleidssecretaris Platform Retail

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact

De ondernemingsorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW maken zich hard voor een excellent ondernemings- en vestigingsklimaat. Dat doen we zowel op nationaal als op Europees en breder internationaal niveau.
Wij spreken namens ondernemingen van uiteenlopende grootte en verspreid over alle sectoren, van de AEX-bedrijven tot familiebedrijven, het midden- en kleinbedrijf en jonge ondernemingen. Met als doel: ruimte voor ondernemerschap, zodat Nederland wereldwijd herkend wordt als duurzame en welvarende economie.

 

Om deze doelen te bereiken hebben wij een sectorbrede aanpak. Ter uitbreiding en ter bevordering van een van de grootste sectoren in Nederland, de retailsector, zijn wij op zoek naar een senior beleidssecretaris Platform Retail. De beleidssecretaris moet ons meehelpen in innoveren en het creëren van waarde voor onze leden in deze sector.

 

Het kenmerk van de deelnemende brancheorganisaties in deze sector is dat zij in direct contact staan met de consument. De beleidssecretaris is in staat om, samen met deze organisaties, antwoorden te ontwikkelen op de vraagstukken waarmee de retailsector – zowel fysiek als online – te maken heeft.
Je bent het eerste aanspreekpunt voor de leden in deze sector. Je onderhoudt contacten en organiseert overleg met deze organisaties. Trends en ontwikkelingen op het gebied van de retail houd je nauwlettend in de gaten. Vanuit de gedachte 'niet reageren, maar proageren' ontwikkel je proactief initiatieven voor de sector, waarbij je, naast je collega's binnen de Divisie Beleid, de specialisten betrekt die werkzaam zijn bij de aangesloten brancheorganisaties.

 

De werkterreinen die jouw aandacht gaan vragen zijn divers. Het fysieke en online vestigingsklimaat, digitalisering waaronder het betalingsverkeer, verduurzaming en de human capital-agenda zijn enige onderwerpen waarop de sector nu vooral de focus wil richten. De prioriteiten kunnen echter veranderen in de tijd, de retailsector is voortdurend in verandering. Van jou wordt verwacht dat je in overleg met de leden de prioriteiten vaststelt. De beleidsagenda ontwikkel je samen met de collega's binnen de Divisie Beleid.

 

Je hebt een stevig netwerk, hebt gevoel voor de sector en voelt je thuis bij de onderwerpen die van belang zijn voor ondernemers in de retailsector. Binnen de Divisie Beleid werk je nauw samen met de collega's om op specifieke onderwerpen de beleidsagenda op te stellen. Op de juiste momenten voel je aan wanneer je personen en middelen moet inschakelen om de politiek, nationale en Europese overheden, beleidsmakers, ngo's en (andere) marktpartijen aan onze zijde te krijgen. Indien nodig kun je met een enthousiasmerende presentatie of inspirerende woorden een groep voor je weten te winnen.

 

MKB-Nederland en VNO-NCW bieden je de mogelijkheid om, vanuit het brede belang van ondernemend Nederland, zeer zelfstandig en op het hoogste niveau te opereren. Het laten zien van een duidelijke visie en het opzetten van een meerjarig plan van aanpak is in deze rol essentieel.

 

Wat ga je doen?

 • Inhoud geven aan de toekomstige ontwikkeling van een van de meest herkenbare sectoren in Nederland
 • In de Divisie beleid, samen met de collega's binnen de brede agenda en beleidsontwikkeling van VNO-NCW en MKB-Nederland de 'brede specifieke invalshoek en beleidsprioriteiten van de Retail vormgeven, verbindingen tot stand brengen tussen onze leden, organisaties en overheid met als doel de agenda van de sector te realiseren die erop is gericht het beste ondernemersklimaat te bereiken voor de ondernemers in de retailsector.
 • Politieke doelstellingen vertalen naar (creatief) ondernemersbelang
 • In kaart brengen van (markt)trends en vertalen naar heldere ondernemersgerichte beleidsoplossingen samen met de collega's in de Divisie Beleid.

Wie zoeken wij?
Wij zoeken een ervaren beleidssecretaris Platform Retail. Je bent een zelfstarter en hierdoor voortdurend op zoek naar waardeontwikkeling.

 

Beleidssecretaris Platform Retail

 

In een soms hectische omgeving met wisselende tijdsdruk en verschillende belangen blijf je nog steeds je doel voor ogen houden. Je hebt zelf veel invloed in het creëren van je functie en de prioritering die je hieraan geeft.

 

Heb of ben jij...?

 

 • een relevante academische opleiding
 • minimaal 8 jaar werkervaring
 • een hoge mate van betrokkenheid met de retailsector en mkb-ondernemerschap, bij voorkeur met enige ervaring met retail-relevante onderwerpen als betalingsverkeer/criminaliteit/locatiebeleid
 • een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
 • goede analytische en communicatieve vaardigheden toegesneden op de verschillende doelgroepen in de retailsector
 • een vlotte en scherpe pen
 • onderhandelingsvaardigheden en overtuigingskracht
 • strategisch inzicht en gevoel voor verschillen in belangen
 • verbindende kwaliteit
 • proactief, doelmatig, effectief en toegankelijk

 

Wat bieden we?

 • een informele en zeer ambitieuze werksfeer in een sociaal team
 • de mogelijkheid om je eigen rol vorm te geven
 • de kans om iedere dag te leren en jezelf te ontwikkelen
 • een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een individueel keuzepakket voor o.a. vakantiedagen en opleiding

Informatie en sollicitatie
Herken je jezelf in bovenstaand profiel en lijkt het je leuk om je in te zetten voor onze organisatie, aarzel dan niet om contact op te nemen. Voor meer informatie over de rol en over werken bij MKB-Nederland en VNO-NCW kun je contact opnemen met Marphen Mijnals +31 6 15086736.
Stuur je sollicitatie inclusief motivatie en CV naar recruiter@vnoncw-mkb.nl. Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

 

De medewerkers van MKB-Nederland en VNO-NCW geven dagelijks invulling aan de doelstelling om op professionele en betrouwbare wijze op te komen voor de belangen van ondernemers. Dat gebeurt vanuit de bekende MalieToren in Den Haag, maar ook in de regio, in Brussel en internationaal. MKB-Nederland en VNO-NCW hebben één gezamenlijk bureau onder leiding van algemeen directeur Cees Oudshoorn.

Meer vacatures
Bekijk meer vacatures bij MKB-Nederland, VNO-NCW of bij onze partners op onze vacature-overzichtspagina.

Lees meer over