Creatieve beleidsprofessional fysieke leefomgeving (m/v, Den Haag)

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact

Ben jij een creatieve denker, ondernemend persoon en excellente beleidsprofessional? En wil je op het snijvlak van de publieke en private sector actief zijn? Ben jij in staat om complexe (beleid)projecten van start tot finish tot een goed einde te brengen? En kan jij daarbij als verbinder optreden om alle relevante private en publieke partijen bij elkaar te brengen? Dan zoeken wij jou!

 

MKB-Nederland en VNO-NCW zoeken versterking voor het beleidsteam Fysieke omgeving, mobiliteit en energie. De beleidsopgaven en maatschappelijke vraagstukken in de fysieke leefomgeving zijn complex, divers en weerbarstig. Economie, ruimte, mobiliteit, transport en infrastructuur, energie en leefbaarheid zijn nauw met elkaar verbonden en vragen een aanpak vanuit verschillende disciplines, samen met anderen.

 

Wij zijn op zoek naar een creatieve beleidsprofessional (m/v) met affiniteit met deze beleidsterreinen, die  bijdraagt aan onze missie om het  beste ondernemings- en vestigingsklimaat ter wereld te realiseren. We nodigen nadrukkelijk ook beleidseconomen uit te solliciteren.

 

Wie zijn wij?

MKB-Nederland en VNO-NCW zijn de grootste ondernemingsorganisaties van Nederland. Samen komen we op voor de belangen van onze leden, zo’n 300.000 ondernemingen in Nederland. Onze missie is om te zorgen dat Nederland voor alle ondernemingen, klein en groot, het beste investeringsklimaat in de wereld heeft. Een sterke economie is echter geen doel op zich. We zijn ervan overtuigd dat een sterke economie eraan bijdraagt dat iedereen mee kan komen in de maatschappij. Een sterke economie is daarom een onmisbaar middel voor het creëren van een sterke, welvarende en duurzame maatschappij.

 

Wat ga je doen?

Je hebt affiniteit met het bedrijfsleven en de politiek. Je bent verantwoordelijk voor de belangenbehartiging voor het brede bedrijfsleven. Hiervoor wordt van je verwacht dat je in staat bent om op basis van gedegen analyse in samenspraak met de leden te komen tot breed gedragen standpunten en voorstellen die herkenbaar zijn voor ondernemers en die beleidsdossiers daadwerkelijk een stap verder kunnen brengen. Hiervoor moet je relevante ontwikkelingen en trends vroegtijdig kunnen signaleren en goed kunnen vertalen naar heldere ondernemersgerichte beleidsoplossingen en/of publiek private samenwerkingsverbanden.

 

MKB-Nederland en VNO-NCW zijn gericht op het bereiken van resultaat. Ondernemers in Nederland moeten zien en voelen dat door jouw inspanningen het beleid in Nederland verbetert. Dat doe je natuurlijk niet alleen, we werken allemaal samen om dit resultaat te bereiken. Jij bent daarbij de regisseur van het hele proces en het op het juiste moment inschakelen van de juiste personen en middelen om de politiek, overheden, beleidsmakers, Ngo’s en (andere) marktpartijen aan onze zijde te krijgen. Je bent hierbij verantwoordelijk voor zowel nationale als Europese dossiers.

 

Het is een interessante, veelzijdige maar ook veeleisende baan waarin jouw expertise en  creativiteit optimaal tot hun recht kunnen komen. Je bent in deze rol actief betrokken bij een scala van onderwerpen van belang voor het Nederlandse bedrijfsleven uiteenlopend van zelfstandig ondernemers, mkb-bedrijven tot grote (multinationale) ondernemingen.

 

De functie biedt je de mogelijkheid om, vanuit het brede belang van ondernemend Nederland, zeer zelfstandig en op het hoogste niveau te opereren. Het laten zien van eigen initiatief wordt daarbij hoog gewaardeerd.

 

Wie ben jij?

Een 'senior' professional met:

  • academisch werk- en denkniveau
  • enkele jaren relevante werkervaring
  • goede analytische en communicatieve vaardigheden toegesneden op het publiek
  • een vlotte en scherpe pen
  • onderhandelingsvaardigheden en overtuigingskracht
  • strategisch inzicht en gevoel voor verschillen in belangen
  • verbindende kwaliteit
  • proactief, doelmatig, effectief en toegankelijk
  • goed gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen en besluitvormingsprocessen (nationaal en Europees).

 

Wat bieden wij?

Concurrerende arbeidsvoorwaarden en een inspirerende werkomgeving. Daarnaast word je onderdeel van een dynamisch team binnen de directe Economische Zaken. We kijken graag kritisch naar onszelf, werken hard en lachen ook graag met elkaar. Standplaats is de MalieToren in Den Haag.

 

Informatie en sollicitatie

MKB-Nederland en VNO-NCW laten zich in deze procedure bijstaan door Patrick Westerburger van Hagoort. Je kunt je interesse kenbaar maken door je motivatie (inclusief actueel CV) te sturen aan pwesterburger@hagoort.com. Voor meer informatie kan je bellen naar Hagoort & Partners 020-3011020.

Meer vacatures
Bekijk meer vacatures bij MKB-Nederland, VNO-NCW of bij onze partners op onze vacature-overzichtspagina.

 

 

Lees meer over