Hoofd HRM

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact

Organisatie
Ondernemersverenigingen MKB-Nederland en VNO-NCW  maken zich hard voor een excellent ondernemings- en vestigingsklimaat. Dat doen ze op zowel nationaal als internationaal niveau. Ze spreken namens ondernemingen van uiteenlopende grootte, verspreid over alle sectoren. Er zijn in Nederland veel goede initiatieven die het ondernemerschap stimuleren. MKB-Nederland en VNO-NCW omarmen deze en zorgen ervoor dat de ondernemer er echt wat mee kan.

 

Onder de leden zijn zowel grote brancheorganisaties als rechtstreeks aangesloten grote ondernemingen. In totaal vertegenwoordigen ze zo’n 90% van de private werkgelegenheid in Nederland. Hierdoor hebben ze een sterke stem, welke ze laten horen in de landelijke en lokale politiek, het openbaar bestuur en bij andere maatschappelijke organisaties. MKB-Nederland en VNO-NCW  hebben één gezamenlijk bureau, gevestigd in de Malietoren in Den Haag. Hier werken 160 medewerkers.

Voor MKB-Nederland en VNO-NCW zoeken wij per direct een Hoofd HRM (37,5u)

 

De werkorganisatie is opgedeeld in de divisies: Beleid, Organisatie & Business, Communicatie & Marketing. Het team Human Capital Support (HCS) bestaat uit het hoofd HRM en de HR medewerker en is onderdeel van de divisie Organisatie & Business.

 

Functieomschrijving

Als Hoofd HRM ben je verantwoordelijk voor de implementatie en vormgeving van het organisatie brede HR-beleid en de bijbehorende HR-instrumenten. Je bent medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling van de HR visie en strategie. Je signaleert trends en ontwikkelingen in het HR-vakgebied en vertaalt die naar kansen en (toekomstige) knelpunten. Je pakt HR brede projecten op die bijdragen aan de groeiambities van MKB-Nederland en VNO-NCW. Ook ben je een stevige sparringpartner voor teammanagers, divisiedirecteuren en de algemene directie.

 

Als team HCS heb je als doel de medewerkers te stimuleren in hun professionele ontwikkeling en de teams optimaal samen te laten werken. Daarvoor creëer je een inspirerende en faciliterende werkomgeving. De uitdaging hierbij is om zowel de leidinggevenden als de medewerkers eigenaar te laten worden van hun persoonlijke en gezamenlijke professionele ontwikkeling. Je biedt daarbij ondersteuning door de inzet van HR tools en HR advies.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de werving van nieuwe medewerkers. Samen met je HR collega zorg je voor heldere vacatureteksten, zoek je proactief geschikte kandidaten en maak je kandidaatselecties.

 

Je geeft leiding aan de HR medewerker en rapporteert aan de directeur van de divisie Organisatie & Business.

 

Functie-eisen

 • Een relevante hbo of academische opleiding
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een leidinggevende functie
 • Een stevige gesprekspartner op elk niveau
 • Omgevingssensitief en toegankelijk
 • Analytisch en proactief
 • Een dienstverlenende instelling
 • Nauwkeurig, resultaatgericht en stressbestendig
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden
 • Bij voorkeur op de hoogte van HR Core en Self Service van Visma/Raet en andere relevante HR-tools

Arbeidsvoorwaarden

 • Een informele en zeer ambitieuze werksfeer in een sociaal team
 • De mogelijkheid om je eigen rol vorm te geven
 • De kans om iedere dag te leren en jezelf te ontwikkelen
 • Een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een individueel keuzepakket voor o.a. vakantiedagen en opleiding

 

Standplaats
Den Haag

 
Interesse?
MKB-Nederland en VNO-NCW laten zich in deze procedure begeleiden door PolderBanen. Je kunt solliciteren t/m zondag 20 december via www.polderbanen.nl/vacatures. Voor aanvullende informatie kun je bellen met Evi Gasseling of Klaas Molenaar op 073-8200955.

 

Meer vacatures
Bekijk meer vacatures bij MKB-Nederland, VNO-NCW of bij onze partners op onze vacature-overzichtspagina.

Lees meer over