Hoofd Human Capital Support

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact

MKB-Nederland en VNO-NCW behartigen de belangen van het bedrijfsleven in Nederland via brancheorganisaties en namens de rechtstreeks aangesloten ondernemingen. Dat zijn bedrijven uit alle sectoren. Dit gebeurt door één gezamenlijke werkorganisatie. De organisatie bestaat, naast Staf & Ondersteuning, uit de divisies Organisatie & Business, Beleid, en Communicatie & Marketing.

 

De divisie Organisatie & Business is enerzijds verantwoordelijk voor de interne werkorganisatie en ledenorganisatie en anderzijds voor de realisatie en exploitatie van nieuwe verdienmodellen en dienstverlening (i.s.m. derden).

 

Het team HCS (Human Capital Support) is gericht op ontwikkeling en realisatie van de HCSprocessen om het beste uit het menselijk kapitaal te halen voor ‘de werkorganisatie’ enerzijds en voor de individuele medewerker anderzijds.

 

Het hoofd HCS is verantwoordelijk voor de strategievorming t.a.v. HCS en draagt zorg voor een effectieve advisering van de directie en het management over de invulling en uitvoering van HCS, e.e.a. toegesneden op de doelstelling gericht op ontwikkeling van de divisies en teams en daarbij realiseren van een optimale personele bezetting en effectieve HCS-processen.

 

Ter verdere uitbouw en het bewaken van deze processen zijn wij op zoek naar een Hoofd HCS met ruime en aantoonbare ervaring binnen HR-processen en recruitment trajecten. Als Hoofd HCS ben je verantwoordelijk voor een effectieve informatievoorziening over de uitvoering en ondersteuning van de operationele HCS-processen (o.m. recruitment) aan leidinggevenden, medewerkers en de divisiedirecteuren. Je zorgt voor transparante en duidelijke procedures, of het nu gaat om het opstellen van een vacaturetekst of het searchen naar en maken van een kandidaat-selectie. Je ziet in alles toe dat jouw team (2 FTE) de juiste HCS-(beleids)kaders toepast.

 

Het (h)erkennen van talent en stimuleren van ontwikkeling is een belangrijke pijler binnen onze organisatie. Als Hoofd HCS draag je bij aan de verdere ontwikkeling en professionalisering van diverse HR processen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het signaleren en bewaken van de tevredenheid van medewerkers en (lijn)management. Je kunt waar nodig directie en management voorzien van heldere en onderbouwde adviezen en fungeren als sparringpartner van (lijn)managers bij loopbaanontwikkeling van medewerkers. Ook hou je nauwlettend trends en ontwikkelingen binnen je vakgebied in de gaten en ben je goed in het toepassen van de juiste arbeidsmarktcommunicatie instrumenten. Je ziet toe op de correcte aanlevering van periodieke management rapportages en bent proactief in het signaleren van (toekomstige) knelpunten. Zo weet jij het personeelsbeleid te optimaliseren en door te ontwikkelen.

 

Ben jij gedreven, heb je aantoonbare leidinggevende ervaring en heb je een duidelijk visie als het gaat om Human Capital. Krijg jij energie van het voeren van goede inhoudelijke gesprekken en het professionaliseren van het HCS- team en uiteenlopende HR processen? Beschik je over een gezonde dosis aanpassingsvermogen en ben jij een zelfstarter? Dan ben jij een goede aanvulling voor ons HCS team.

 

 

Wie zoeken wij?

 • Je pakt HR brede projecten op die bijdragen aan de groeiambities van MKB-Nederland en VNO-NCW  Hoofd Human Capital Support
 • Je bent verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van diverse HR processen.
 • Je gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de beoordelingssystematiek en het up-todate houden van de functieprofielen, hierbij kom je zelf proactief met verbetervoorstellen.
 • Je wordt verantwoordelijk voor de werving van potentiële medewerkers van A tot Z. Je initieert en zet samen met jouw team diverse wervingsacties uit.
 • Je bent in staat een team te inspireren
 • Je bent communicatief vaardig, pro actief en beschikt over goede schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden
 • Je bent niet bang om verantwoordelijkheid te nemen en waar nodig HR adviezen te geven aan directie en management.
 • Je bent handig in MS Office en bij voorkeur op de hoogte van HR Core en Self Service van Visma/Raet en andere relevante HR-tools.

 

Heb of ben jij?

 • Een relevante opleiding op minimaal HBO en bij voorkeur WO niveau
 • minimaal 5 jaar werkervaring in een leidinggevende functie
 • Een dienstverlenende instelling
 • Scherp, nauwkeurig, resultaatgericht en stressbestendig
 • Iemand die meedenkt, initiatief toont
 • Een stevige gesprekspartner is op elk niveau;
 • Accuratesse een vanzelfsprekendheid vindt;
 • Beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden;
 • Gevoel heeft voor maatschappelijke en politieke verhoudingen;
 • Gericht is op het benutten en ontwikkelen van de kwaliteiten van medewerkers.

 

Wat bieden we

 • informele en zeer ambitieuze werksfeer in een sociaal team
 • mogelijkheid om je eigen rol vorm te geven
 • de kans om iedere dag te leren en jezelf te ontwikkelen
 • concrete doorgroeimogelijkheden
 • een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een individueel keuzepakket voor o.a. vakantiedagen en opleiding.

 

Informatie en sollicitatie

Herken je jezelf in bovenstaand profiel en lijkt het je leuk om je in te zetten voor onze organisatie aarzel dan niet om contact op te nemen. Voor meer informatie over de rol en over werken bij MKB-Nederland en VNO-NCW kun je contact opnemen met Marphen Mijnals +31 6 15086736. Stuur je sollicitatie inclusief motivatie en CV naar recruiter@vnoncw-mkb.nl. Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

 

De medewerkers van MKB-Nederland en VNO-NCW  geven dagelijks invulling aan de doelstelling om op professionele en betrouwbare wijze op te komen voor de belangen van ondernemers. Dat gebeurt vanuit de bekende Malietoren in Den Haag, maar ook in de regio, in Brussel en internationaal. MKB-Nederland en VNO-NCW  hebben één gezamenlijk bureau onder leiding van algemeen directeur Cees Oudshoorn.

Meer vacatures
Bekijk meer vacatures bij MKB-Nederland, VNO-NCW of bij onze partners op onze vacature-overzichtspagina.

Lees meer over